magdireceptek

Vegán rakott zöldbab

Tegnap este főztem, egy jó nagy adag rakott zöldbabot, mára és holnapra is, ill. fasírt is készült, mivel holnap több család közösen ebédelünk, és ezt visszük kora reggel elindulva itthonról. (A fasírt receptjét ld. majd később:)
2 bögre barnarizst főztem (ami maradt, jó lett a fasírtba:), és kb. 1 kg zöldbabot is megfőztem sós, petrezselymes vízben. Közben a maradék szejtánból a szokásos módon pörköltet készítettem, majd kiolajoztam egy jénait, zöldbabot tettem az aljára, majd rizst, ezután a pörkölt következett, majd magtejföllel kevert natúr, összeturmixolt tofu, kis olajjal, majd ismét zöldbab, rizs, pörkölt, zöldbab és a tejföl helyettesítők, olaj. És persze, ha van már bontva, oliva is 🙂 

Ezeket olvastad már?

Vegán fehérbab-pogácsa

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom, pl. sült paprikakrémmel, salátával finom vacsora lehet, de egyszerűbb krémlevesek mellé is finom…meg persze magában is. Hasonlít a...

Zöldségekkel töltött szamósza

Magdi

Finom vendégváró csemege, próbáljátok ki, nem fogtok csalódni. Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt (lehet fele-fele teljes őrlésű-finomliszt) 4 ek....