magdireceptek

Vegán pesto

Mennyei csemege, akár kenyérre kenve, vagy tésztához keverve, esetleg pesto-s csigát is készíthetünk belőle.
 
Hozzávalók:
2 csésze bazsalikom levél
1 kk.citromlé
5 dkg fenyőmag v mandula
3 ek. kesudió
2 ek. olívaolaj
2 ek. tahini
Elkészítés:
A kesudiót előző este beáztatjuk. A fenyőmagot megdaráljuk. A bazsalikomlevet aprítóba tesszük (vagy a botmixer poharába), hozzáadjuk az olajat, citromlevet, darált diót és a kesut. Elkezdjük aprítóban darálni. A tahinit fokozatosan adagoljuk hozzá.

Ezeket olvastad már?

Máktorta gránátalmával

vega_pokemontrainer4000

  Nagyon finom, próbáljátok ki. Nálunk a gyermekek sajnos csak így, süteményben eszik meg a mákot. Bejglibe vagy palacsintába töltve, ...

Programajánló

vega_pokemontrainer4000

Ajánlom mindenkinek, valószínűleg én is ott leszek, az addigra elkészülő A tél ízei című szakácskönyvvel 🙂