magdireceptek

Rebarbarás vegán jégkrém

Itt a jó idő (legalábbis még ma igen, utána állítólag lehűlés következik), így hoztam is egy egyszerű jégkrém receptet.

Hozzávalók:

2,5 dl rizs vagy kókusztejszín/krém

4 dl konzerv kókusztej

5-6 evőkanál juharszirup

4 tk kukoricakeményítő

Fél citrom héja

½ Kg friss eper, rebarbara vegyesen

Elkészítés:

A kókusztejről óvatosan leöntjük a tetején összegyűlt vizet, majd a sűrű kókuszkrémet összeöntjük a kókusz-vagy rizstejszínnel, majd hozzáadjuk a juharszirupot a keményítőt, és a reszelt citromhéjat. Beleöntjük egy edénybe, és kis lángon főzni kezdjük, amíg be nem sűrűsödik.

Amíg a keverék hűl, a rebarbarát megmossuk, egy részét összeturmixoljuk, másik részét felvágjuk. Ha kihűlt a főzött keverékünk, adagoljuk jégrémtartó formába, tetszőlegesen adva hozzá a püréből és aprított gyümölcsből is.

Ezeket olvastad már?

Mézes pogácsa :-)

Télen egy kis mézes-citromos borsmenta és bodza tea mellé kiváló az alábbi mézes pogácsa, amelyet mamától (férjem nagymamájától) tanultam.  A...

Simit, azaz török perec

Eliftől lestem a receptet. Először a receptes könyvbe készítettem, és ott úgy megízlett, hogy hazajőve ismét megsütöttem. Megint nagyon jól...

Póréhagymás diófasírt

Ezt a receptet itt olvastam, és némi átalakítás után készítettem el a mai borsófőzelék mellé.  Hozzávalók:20 dkg darált dió 4...