magdireceptek

Vegán őszibarackos „krémtúró”

Hozzávalók:

1 doboz őszibarackos Alpro szójajoghurt   
(lehet más ízesítésű is)
3 ek. Alpro natúr joghurt
15 dkg főtt köles
10 dkg natúr tofu
10 dkg nyírfacukor
1 rúd vanília kikapart belseje
1 citrom héja
1 tk. kókuszolaj 
1 marék mazsola

Elkészítés:

Nagyon egyszerű: a (vaníliás szójatejben vagy növényi tejben) főtt kölest (előző este kifőzhetjük, háromszoros mennyiségű folyadékban) összekeverjük a szójajoghurtokkal, a kávédarálón megőrölt nyírfacukorral, kókuszolajjal, vaníliával, citromhéjjal, mazsolával és a darabokra vágott, összeturmixolt tofuval.
FELHASZNÁLÁSI JAVASLATOK:
Nagyon finom:

– önmagában,
– palacsintába töltve,
– túrós batyunak megsütve,
-psylliummal kiegészítve túrótortának,
-túrófánkba téve,
– és végülis szinte bárminek, amibe édes túró töltelék menne :-).

Ezeket olvastad már?

Mandulás Raffaello golyó (vegán)

Ki ne szeretné a bolti Raffaellot? Íme, egy recept, amely kicsit pótolja a hiányát: Hozzávalók: 20 dkg kókusztejpor 18 dkg...

Vegán pesto

Mennyei csemege, akár kenyérre kenve, vagy tésztához keverve, esetleg pesto-s csigát is készíthetünk belőle.   Hozzávalók: 2 csésze bazsalikom levél...