magdireceptek

Vegán növényi sajt, répás-petrezselymes bundában

Ezt ma kevés bazsalikomos krumplival és uborkasalátáva esszük majd – a tegnap esti főzés utáni kóstoló alapján finom lesz 🙂

Hozzávalók – 2 személy részére

1 Viofast növényi sajt (füstölt)
15-20 dkg liszt
2 közepes répa
1/2 csokor petrezselyem
15 dkg morzsa
10 dkg szezámmag
só – ízlés szerint

Elkészítés:

A sajtot hosszában és széltében is félbevágjuk, így épp alkalmas nagyságú szeleteket kapunk. Majd egy tálba lisztet teszünk, a következő tálban lisztet keverünk ki vízzel, sűrű palacsintatésztát kell kapnunk, és ebbe reszeljük bele nagylyukú reszelőn a répát, ill. belevágjuk a petrezselymet is, és sóval ízesítjük. A harmadik tálban a morzsát és szezámmagot keverjük össze. A sajtokat előbb a lisztbe forgatjuk, majd a lisztes-répás bundába, és legvégül a szezámmagos morzsába. Olajjal kikent tepsiben sütjük ki, egyszer megforgatva. Közepes lángon, kb. 20-30 perc alatt.

Ezeket olvastad már?

Programajánló

vega_pokemontrainer4000

Ajánlom mindenkinek, valószínűleg én is ott leszek, az addigra elkészülő A tél ízei című szakácskönyvvel 🙂

Kókusztej

vega_pokemontrainer4000

Jelenleg ez a legfinomabb és leggyorsabb, ill. talán legolcsóbb tej, ami itthon készül nálunk. Alaprecept, csak eddig nem használtam hozzá...

„10-es pizza” – búzaliszt nélkül

vega_pokemontrainer4000

Nem volt kedvünk ismét tésztás pizzát enni, ezért készült ez a búzaliszt-mentes változat. Azért 10-es, mert szinte mindenből 10 dkg...