magdireceptek

Vegán növényi sajt, répás-petrezselymes bundában

Ezt ma kevés bazsalikomos krumplival és uborkasalátáva esszük majd – a tegnap esti főzés utáni kóstoló alapján finom lesz 🙂

Hozzávalók – 2 személy részére

1 Viofast növényi sajt (füstölt)
15-20 dkg liszt
2 közepes répa
1/2 csokor petrezselyem
15 dkg morzsa
10 dkg szezámmag
só – ízlés szerint

Elkészítés:

A sajtot hosszában és széltében is félbevágjuk, így épp alkalmas nagyságú szeleteket kapunk. Majd egy tálba lisztet teszünk, a következő tálban lisztet keverünk ki vízzel, sűrű palacsintatésztát kell kapnunk, és ebbe reszeljük bele nagylyukú reszelőn a répát, ill. belevágjuk a petrezselymet is, és sóval ízesítjük. A harmadik tálban a morzsát és szezámmagot keverjük össze. A sajtokat előbb a lisztbe forgatjuk, majd a lisztes-répás bundába, és legvégül a szezámmagos morzsába. Olajjal kikent tepsiben sütjük ki, egyszer megforgatva. Közepes lángon, kb. 20-30 perc alatt.

Ezeket olvastad már?

Gesztenyés-diós pohárkrém

Főzőkörön is készítettük, egyik nagy kedvenc volt ez a pohárkrém. Alapja egy vegán diós piskóta, a krém pedig egy diós-gesztenyés...

Babos-padlizsanos lecsós ragu

Idén is szép termésünk lett a kertekben, alig győztük feldolgozni, kb 500 befőtt (kompót, lecsó, zöldségkrém, lé stb. készült, illetve...

Vaníliás-mazsolás csiga

Fanni mindene a karobos csiga, kókuszos csiga, vaníliás csiga, vagy éppen Bogyó. Mindegy, csak csigafiú legyen ;-). Szóval neki készült...