magdireceptek

Vegán „mákos bögrés” birsalmaszósszal és karoböntettel

Nagyon harmonikus, finom sütemény. És egyszerű, rendkívül gyorsan el is készük. Szóval, érdemes kipróbálni 🙂

Hozzávalók:

3 dl mák
3 dl liszt
3 dl növényi tej
1 dl barnacukor
1 ek. méz
1 citrom héja
mazsola
késhegynyi Arm&Hammer amerikai szódabikarbóna

1/2 kg birsalma
vanília
méz
citromhéj

—2 ek. karob
1/2 ek. méz
kevés víz

Elkészítés:

A mákot megdaráljuk, és a tészta többi hozzávalójával összekeverjük. Olajozott, lisztezett tepsibe tesszük és közepes lángon, kb.  30 perc alatt kisütjük. A birsalmát meghámozzuk, összedaraboljuk és kevés vízzel leturmixoljuk. Felforraljuk, ekkor ízesítjük, még 4-5 percig főzzük, majd lezárjuk. A karoböntet hozzávalóit is kikeverjük. A süteményt, miután kihűlt, felvágjuk, majd öntünk rá a szószból és öntetből is.

Ezeket olvastad már?

Spenótos (édes) amerikai palacsinta

Nem szoktunk sűrűn édeset reggelizni, legalábbis a gyerekek többször vágynak sósra. Azért előfordul zabkása, köleskása, vagy pl.turmixok, smoothie-k (ez utóbbikba...

Fűszeres-bundás sárgarépagolyók

A zöldségek bundában történő kisütése remek alkalom arra, hogy a „nemszeretem zöldségeket” megetessük gyermekünkkel. Nos, ez a recept is ilyen...

Sütőtökös-datolyás zabkása

Nagyon finom reggeli és egész sokáig feltölt energiával. Nem mellékesen rengeteg rostot tartalmaz, így segíti az emésztésünket. Mi még almát...