magdireceptek

Vegán majonézes kínai kel saláta

Finom saláta, bármikorra 🙂


Hozzávalók:

1 fej kínai kel
pritaminpaprikák (különböző színűek)
1 lilahagyma

tofumajonézhez:
1 metélőhgyamás tofu
1ek. sörélesztőpehely
1/2 citrom leve
1 ek. mustár

1 ek. 100% extra szűz olívaolaj 


Elkészítés:

A kínai kel leveleit leszedjük, megmossuk és apróra vágjuk. A pritaminpaprikát is apró kockákra vágjuk (összesen 1 paprika elég, csak több színből legyen meg ez az adag). Egy tálba tesszük, s a felaprított lilahagymát is hozzákeverjük. Ezt követően az öntet hozzávalóit egy magas falú tálba keverjük és alaposan összeturmixoljuk, botmixer segítségével. Tálalás előtt kb. 20-30 perccel ezt öntjük a salátára.

Ezeket olvastad már?

Paprikás-fokhagymás miniperec

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom, magában, de 1-1 leves vagy saláta mellé is. Hozzávalók: 1 kg liszt (fele teljes kiőrlésű, fele finomliszt)5 dl...

Fokhagymás-rozmaringos fűszerolaj

vega_pokemontrainer4000

Nem tudom, ti hogy vagytok vele. Mi nagyon szeretjük. Most, hogy a veteményen kívül van egy kis fűszerkertünk is, adva...