magdireceptek

Vegán majonézes hummusz

Egyik kedvenc pástétomunk.

Hozzávalók:

20 dkg csicseriborsó
1-1,5 dl Sojade natúr joghurt
2 tk mustár
2 tk. citromlé
1-2 tk. nyírfacukor
2 tk. himalaya só
ízlés szerint római kömény

Elkészítés:

A csicseriborsót előző este beáztatjuk, majd megfőzzük. Amikor puha, leszűrjük, megszórjuk az őrölt római köménnyel, sóval, nyírfacukorral, meglocsoljuk citromlével, belekeverjük a joghurtot és összebotmixerezzük. Amennyiben szükséges, adunk hozzá a főzőlevéből. 
Kenyérre kenve, pitába töltve, vagy mártogatósként tálaljuk. 
A tálca ébenfából készült, és az első afrikai utam során szereztem, a Kongói Demokratikus Köztársaságban. 🙂 

Ezeket olvastad már?

Ribizlis csodasüti :-)

vega_pokemontrainer4000

Ezt a receptet A nyár ízei szakácskönyvből készítettem el, ill. Nagy Zsuzsától tanultam, ő a recept szerzője :-). Hétvégén elkészítettem,...

Almás-mézes krémes

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók: 25 dkg liszt8 dkg méz4 dkg kókuszolaj10 dkg nyírfacukor8 dkg zabpehelyliszt1/2 tk. szódabikarbóna1 citrom héja1 marék darált mandulakb. 1...

Téli virslis sült zöldségek

vega_pokemontrainer4000

Nagyon egyszerű, gyors és finom étel. (És persze, felhasználható benne a Békés megyei kertből hozott krumpli, tök, karalábé, hagyma:).  1/2...