magdireceptek

Vegán isler

Egyik kedvenc édességem az isler, és most elkészítettem vegánul. Nagyon finom. Főzőkörön mutattuk be egyébként, még a tavalyi évben ezt a süteményt, csak akkor nem készült róla fotó. 


Hozzávalók:

A tésztához:

10 dkg por nyírfacukor
20 dkg bio margarin
15 dkg finomliszt
15 dkg teljes őrlésű liszt
6 g foszfátmentes sütőpor
1/2-1dl növényi tejszín
lekvár a tészta ragasztásához

A mázhoz:

6 evőkanál víz
3 evőkanál karobpor
3 evőkanál növényi tejpor
2 evőkanál kókuszolaj
3-4 evőkanál méz / szirup 
3-4 evőkanál víz

mandula / dió


Elkészítés:
A tésztához való anyagokat összegyúrjuk, lisztezett gyúródeszkán fél cm-esre kinyújtjuk, sima szélű kiszúróval korongokat szúrunk ki, sütőlemezre rakjuk, majd 220 fokon világosra sütjük. Két korongot lekvárral összeragasztunk, majd egyenként bevonjuk a karobmázzal. Lehetőleg a fogyasztást megelőző napon készítsük el, hogy legyen ideje a tésztának megpuhulni, és a máz megköthessen. A máz  elkészítése: A vizet felforraljuk, bele tesszük a tejport és a karobot, majd a mézet is. Ezzel vonjuk be a  lekvárral megtöltött ischlereinket.  A karobmázra tehetünk mandulát vagy diót. 

Ezeket olvastad már?

Karobos-datolyaszirupos holdacska

Finom csemege az egyre hűvösebb napokra. Hozzávalók: 1 csésze (2,5 dl) tönkölypehely2 csésze teljes kiőrlésűliszt½ csésze 4 szűz olaj mix½...

Vegán sütőtökös pite

Ma vendégségben voltunk és olyan finom sütőtököt ettünk, hogy én alig bírtam abbahagyni. És közben bevillant, hogy még nem osztottam...