magdireceptek

Vegán „hamburgerhús”

Többféle „hamburgerhúst” szoktam készíteni, valamikor szejtánból, most éppen zabpehely volt itthon, illetve füstölt tofu és friss tavaszi zöldségek. Így a következő, nagyon finom fasírt készült a holnap esti hamburgerbe: egy répát, negyed zellert, negyed füstölt tofut lereszeltem, közben zabpelyhet főztem és hűtöttem, kevés diót (kb. egy marékkal) daráltam, majd mindent összekevertem, tettem bele köményt, majorannát, sót, kevés borsikafüvet, újhagymát, fokhagymát és sok petrezselymet 🙂 Összedolgoztam, kilapítottam és kisütöttem olajjal megkent tepsiben 🙂 Házi zsemlébe tesszük majd, és zöldségekkel együtt esszük, természetesen babonézzel és házi ketchuppel. 

Ezeket olvastad már?

Karobos-áfonyás-mandulás müzli, házilag

vega_pokemontrainer4000

Napok óta (granolához hasonló) házi müzlit szeretnék készíteni. Más miatt jött az ötlet, hogy benézzek Dulminához, és lám, ropogós müzlit...

Zabos karfiolfasírt

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom fasírt, érdemes kipróbálni. 🙂 Hozzávalók: 1 fej közepes karfiolkb. 2 dl (1 bögre) zabpehelyhimalaya sóvegetapetrezselyem1 ek. lenmag —olívaolaj  Elkészítés:...

Kapros bundás tökkarikák

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom, már a kertből szedett, zsenge tökből készítettem. Tulajdonképp rántott tök, csak nem szedtem ki a belsejét, mert olyan...