magdireceptek

Vegán Gundel palacsinta

Egy újabb palacsintatészta recept, amelyben nincsen tej, tojás. A zabpehelylisztet zabból is kávédaráló segítségével elkészíthetjük, így a legolcsóbb. 🙂

Hozzávalók
A tésztához:
30 dkg finomliszt
25 dkg teljes kiőrlésű liszt
5 dkg lenmagliszt
5 dkg zabpehelyliszt 
1 csipet só
kb. 1 liter víz
4-5 ek. 100% extra szűz olívaolaj

A töltelékhez:
1/2 kg darált dió
1/4 csésze növényi tejszín
25 dkg nyírfacukor 
1 marék jumbo mazsola  
1 ek. kukoricakeményítő
1 citrom reszelt héja

6 ek. karobpor
2 ek. méz
kevés víz 

Elkészítés:

A tészta alapanyagait összedolgozzuk, és olaj nélküli serpenyőben kisütjük a palacsintákat.  Amíg a palacsintákat sütjük, elkészítjük a tölteléket is: a növényi tejszínt a nyírfacukorral összeforraljuk, majd belekeverjük a többi hozzávalót is (a kukoricakeményítőt előtte 2 ek. vízzel kikeverjük, és így öntjük a töltelékhez). Belereszeljük a citromhéjat, és hozzáadjuk a feladarabolt mazsolát és még kb. 5 percig főzzük. A karobos mázhoz a karobot, mézet és a vizet simára keverjük. Tálaláskor egy kevés sárgabaracklekvárt kenünk a palacsintákra, majd a diós tölteléket. Összehajtogatjuk és végük meglocsoljuk a karobos mázzal, megszórjuk dióval. Nagyon finom 🙂

Ezeket olvastad már?

Vegán pesto

vega_pokemontrainer4000

Mennyei csemege, akár kenyérre kenve, vagy tésztához keverve, esetleg pesto-s csigát is készíthetünk belőle.   Hozzávalók: 2 csésze bazsalikom levél...

Barna-és vöröslencse pástétom

vega_pokemontrainer4000

Finom kenyérre való pástétom, amely köszönhetően a lencse fehérjetartalmának, igen egészséges. 🙂 Hozzávalók: 1 csésze bio barna lencse1/2 csésze bio...

Zöldbabbal töltött krumpli

vega_pokemontrainer4000

A mai ebédből kimaradt 3-4 szem főtt krumpli, ill. a tegnap este mélyhűtőbe eltett zöldbabból is egy adag (nem volt...