magdireceptek

Vegán gofri eperrel és citromos-kesudiós mártogatóssal

Hozzávalók a gofrihoz:

20 dkg zabliszt  + 30 dkg finomliszt  + 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
6-7 dl víz
3 közepes alma, lereszelve
1 citrom héja
2 tk. vaníliás cukor/vanília
30 dkg eper
kb. 4-5 ek. eritritol
1/2 citrom leve
1 bio citrom héja
10 dkg kesudió
10 dkg natúr tofu
5-10 dkg eritritol
1 citrom leve

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverjük össze a liszteket, a vaníliás cukrot (vaníliaport) és a foszfátmentes sütőport. Megmosást követően hámozzuk meg az almákat, majd egy másik tálban reszeljük le őket. A citromhéjat is reszeljük hozzá. Ezt adjuk hozzá ezt a lisztes-sütőporos-vaníliás keverékhez. Majd mindehhez fokozatosan adagolva keverjük a vizet és az olajat. Keverjük ki csomómentesen, ha kell, használjunk botmixert.  Süssük meg gofrisütőben. Az epret egy edényben a citromlével és eritritollal ízesítve pároljuk meg. A kesudiót előző este áztassuk be, majd tegyük kelyhes mixerbe, adjuk hozzá a többi alapanyagot és készítsünk mártogatóst. 

Ezeket olvastad már?

Betegségemről még pár szó

vega_pokemontrainer4000

Nagyon köszönöm azt a sok kedves üzenetet, levelet és kérdést is, amit tőletek kaptam a betegségemről szóló bejegyzés után. Úgy...

Mandulás-szilvás kígyórétes

vega_pokemontrainer4000

Ma készült ez a csemege, miután kaptunk ajándékba egy-két kg szilvát. Hozzávalók: 60 dkg liszt (40-20 %-ban a fehér-teljes kiőrlésű),2,5...

Vegán sütőtökös pite

vega_pokemontrainer4000

Ma vendégségben voltunk és olyan finom sütőtököt ettünk, hogy én alig bírtam abbahagyni. És közben bevillant, hogy még nem osztottam...