Hozzávalók a gofrihoz:
20 dkg zabliszt + 30 dkg finomliszt + 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
3 tk. foszfátmentes sütőpor
6-7 dl víz
8 ek. olívaolaj
3 közepes alma, lereszelve
1 citrom héja
2 tk. vaníliás cukor/vanília
—
30 dkg eper
kb. 4-5 ek. eritritol
1/2 citrom leve
—
1 bio citrom héja
10 dkg kesudió
10 dkg natúr tofu
5-10 dkg eritritol
1 citrom leve
Elkészítés:
Egy nagy tálban keverjük össze a liszteket, a vaníliás cukrot (vaníliaport) és a foszfátmentes sütőport. Megmosást követően hámozzuk meg az almákat, majd egy másik tálban reszeljük le őket. A citromhéjat is reszeljük hozzá. Ezt adjuk hozzá ezt a lisztes-sütőporos-vaníliás keverékhez. Majd mindehhez fokozatosan adagolva keverjük a vizet és az olajat. Keverjük ki csomómentesen, ha kell, használjunk botmixert. Süssük meg gofrisütőben. Az epret egy edényben a citromlével és eritritollal ízesítve pároljuk meg. A kesudiót előző este áztassuk be, majd tegyük kelyhes mixerbe, adjuk hozzá a többi alapanyagot és készítsünk mártogatóst.