magdireceptek

Vegán gnocchi tejszínes-metélőhagymás szósszal és aszalt paradicsommal

Eléggé időigényes étel, de ha elkészítjük a tésztát, le lehet fagyasztani és akkor így gyorsan elkészülhet. 

Hozzávalók:

50 dkg burgonya (lisztes)
5 dkg durumliszt
10 dkg finomliszt
10 dkg zabliszt
1 csipet só

2 dl rizstejszín
1 csokor metélőhagyma
1 kis fej hagyma
tetszőleges aszalt paradicsom

Elkészítés:

A krumplit megfőzzük. (Kicsit többet főzzünk, mert az adag hámozva értendő). Melegen meghámozzuk és lereszeljük, majd hozzákeverjük a liszteket, és összegyúrjuk. Szükség esetén adjunk még hozzá lisztet. Sózzuk és kicsit állni hagyjuk 5-10 percet. Majd 8 részre szedjük és kígyókat formázunk (ahogy Fanni mondaná), kb. 2 cm-nyi magasságú rudak legyenek belőle. Éles késsel 2-3 cm-es darabra vágjuk, és kb. 15 percig pihentetjük. Ezután  forrásban lévő vízben kifőzzük. Amikor feljön a víz tetejére, elkészült: szűrővel szedjük ki, mossuk le hideg vízzel és olajozott edénybe rakva tároljuk. A szósz általában paradicsomos szokott lenni, ha nincsen otthon paradicsom, kevés olaj és víz keverékén megpároljuk a hagymát, majd hozzáöntjük a tejszínt, sózzuk, és belekeverve a metélőhagymát lezárjuk. Aszalt paradicsommal megszórva, és a szósszal meglocsolva tálaljuk a gnocchi-kat. 
50 dkg burgonya (héj nélkül)
22 dkg finomliszt
1 ek. növényi tej 
1 csipet só

Ezeket olvastad már?

Padlizsános-tofus tészta

Egyszerű, gyors, olcsó, finom. Kell ennél több? 🙂 Hozzávalók – 2 fő részére 1 közepes padlizsán1 kápia paprika15 dkg metélőhagymás...

Spenótos tészta, zöldséges érmével

Ismét egy újabb terméket mutatok be, a Vegetár Kft Goody-foody termékcsaládjából. Ez pedig a zöldséges érme.  Egyik nagy kedvencünk. A spenót...

Tavaszi répasaláta

Az utóbbi hetekben sok salátát eszünk, hiszen itt a sok tavaszi zöldség -valami már a kertből!:-) Ez a saláta  önmagában...