magdireceptek

Vegán, glutén-cukormentes amerikai palacsinta

Régóta ígérem nektek ezt a „mindenmentes” amerikai palacsinta-csodát, de nagyon sok pályázatírói határidőm volt, most van csupán egy kis időm begépelni a receptet, a következő, december közepi leadási hullám előtt.

Hozzávalók:

1 csésze gluténmentes liszt (én tettem bele: gluténmentes zablisztet, barna rizslisztet, mandulalisztet, köleslisztet, de használható bármilyen boltban kapható lisztkeverék is)

1 ek. sütőpor

1 csésze növényi tej (nálam most rizstej)

2 ek. olaj

1/4 kávéskanál só

vanília aroma

Öntethez: natúr kókuszjoghurt, Zero vaníliás cukor (eritrit+vanília); feketeribizli

Elkészítés:

Nagyon egyszerű: mindent összekeverünk és kókuszolajjal kikent serpenyőben kisütjük. Az öntet hozzávalóit is összekeverjük (a gyümölcs negyedét összebotmixereztem és ezt is belekevertem a joghurtba) rácsorgatjuk-szórjuk és már fogyaszthatjuk is.

Keverjetek hozzá bátran bármilyen olajos magvat, apróra darabolva vagy összedarálva; megszórhatjuk a tetejét.

Ezeket olvastad már?

Az én kedvenc fagyim: a pisztáciafagyi!

Magdi

Dübörög a fagyi-és jégkrémszezon. Most egy olyan fagyireceptet mutatok be, amit bárki el tud készíteni, nagyon egészséges (hála a benne...

Nyári babgulyás

vega_pokemontrainer4000

Most, hogy kicsi enyhébb az idő, babgulyást készítettem. Mivel nincsen fenn még a receptje, megosztom. 🙂  Hozzávalók: 20 dkg bab...

Vegán „hamburgerhús”

vega_pokemontrainer4000

Többféle „hamburgerhúst” szoktam készíteni, valamikor szejtánból, most éppen zabpehely volt itthon, illetve füstölt tofu és friss tavaszi zöldségek. Így a...