Régóta ígérem nektek ezt a „mindenmentes” amerikai palacsinta-csodát, de nagyon sok pályázatírói határidőm volt, most van csupán egy kis időm begépelni a receptet, a következő, december közepi leadási hullám előtt.
Hozzávalók:
1 csésze gluténmentes liszt (én tettem bele: gluténmentes zablisztet, barna rizslisztet, mandulalisztet, köleslisztet, de használható bármilyen boltban kapható lisztkeverék is)
1 ek. sütőpor
1 csésze növényi tej (nálam most rizstej)
2 ek. olaj
1/4 kávéskanál só
vanília aroma
—
Öntethez: natúr kókuszjoghurt, Zero vaníliás cukor (eritrit+vanília); feketeribizli
Elkészítés:
Nagyon egyszerű: mindent összekeverünk és kókuszolajjal kikent serpenyőben kisütjük. Az öntet hozzávalóit is összekeverjük (a gyümölcs negyedét összebotmixereztem és ezt is belekevertem a joghurtba) rácsorgatjuk-szórjuk és már fogyaszthatjuk is.
Keverjetek hozzá bátran bármilyen olajos magvat, apróra darabolva vagy összedarálva; megszórhatjuk a tetejét.