magdireceptek

Vegán, glutén-cukormentes amerikai palacsinta

Régóta ígérem nektek ezt a „mindenmentes” amerikai palacsinta-csodát, de nagyon sok pályázatírói határidőm volt, most van csupán egy kis időm begépelni a receptet, a következő, december közepi leadási hullám előtt.

Hozzávalók:

1 csésze gluténmentes liszt (én tettem bele: gluténmentes zablisztet, barna rizslisztet, mandulalisztet, köleslisztet, de használható bármilyen boltban kapható lisztkeverék is)

1 ek. sütőpor

1 csésze növényi tej (nálam most rizstej)

2 ek. olaj

1/4 kávéskanál só

vanília aroma

Öntethez: natúr kókuszjoghurt, Zero vaníliás cukor (eritrit+vanília); feketeribizli

Elkészítés:

Nagyon egyszerű: mindent összekeverünk és kókuszolajjal kikent serpenyőben kisütjük. Az öntet hozzávalóit is összekeverjük (a gyümölcs negyedét összebotmixereztem és ezt is belekevertem a joghurtba) rácsorgatjuk-szórjuk és már fogyaszthatjuk is.

Keverjetek hozzá bátran bármilyen olajos magvat, apróra darabolva vagy összedarálva; megszórhatjuk a tetejét.

Ezeket olvastad már?

Tunki-tunki!

Magdi

Egyre könnyebb Magyarországon is a vegán életformát követni, hiszen számos olyan alapanyag elérhető, aminek a beszerzése 5 vagy 10 éve...

Nemtúrós, nempiskótás nemfantas szelet

vega_pokemontrainer4000

Gyermekkorom egyik  legkedvesebb desszertje volt a Fanta szelet. Tudtam, hogy Fanni is szereti, neki már készítettem, de Gergőnek is szerettem...

Indiánbab-pástétom

vega_pokemontrainer4000

Egyik kedvenc pástétomom. Ez is igazi laktató eledel, melyet ha házi készítésű kenyérrel és zöldségekkel fogyasztunk, remek eledelünk lesz.  🙂 ...