magdireceptek

Vegán ezersziget öntet

Nagy kedvencem az ezersziget öntet, amelyet laktózérzékenyként sem kell mellőznöm. 🙂

Hozzávalók:

2 dl rizstejszín
1 ek. mustár
2 ek. citromlé
1-2 tk. natúr Alpro szójatejszín 
2 kk. pirosparika /”Piros arany”/pritaminlekvár
só-ízlés szerint
2 tk. fokhagymapor
1 tk. nyírfacukor
1 kisebb hagyma, lereszelve

lollo rosso (v. bármilyen saláta)
1 sárgarépa
15 dkg póréhagyma
1/2 kígyóuborka
15 dkg metélőhagymás tofu
bármilyen zöldség

magvak

Elkészítés:

A rizstejszínt egy tálba öntjük és hozzáadjuk a többi alapanyagot. Elkeverjük és amíg a zöldségeket megmossuk, összevágjuk, összeérnek az ízek. Frissen öntjük a salátára. 

Ezeket olvastad már?

Vegán császármorzsa

vega_pokemontrainer4000

Évekkel ezelőtt készítettem utoljára császármorzsát, akkor még tejjel, tojással. Hetek óta ezt ennék, de szerettem volna tojás nélkül elkészíteni, eddig...

Spenótos céklasaláta

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom és pikáns saláta – a kertből. Hozzávalók: 1 nagyobb cékla1/2 kg spenót1/2 citrom leve2 ek.100%-os extra szűz olívaolaj só1/2...