Nagy kedvencem az ezersziget öntet, amelyet laktózérzékenyként sem kell mellőznöm. 🙂
Hozzávalók:
2 dl rizstejszín
1 ek. mustár
2 ek. citromlé
1-2 tk. natúr Alpro szójatejszín
2 kk. pirosparika /”Piros arany”/pritaminlekvár
só-ízlés szerint
2 tk. fokhagymapor
1 tk. nyírfacukor
1 kisebb hagyma, lereszelve
—
lollo rosso (v. bármilyen saláta)
1 sárgarépa
15 dkg póréhagyma
1/2 kígyóuborka
15 dkg metélőhagymás tofu
bármilyen zöldség
—
magvak
Elkészítés:
A rizstejszínt egy tálba öntjük és hozzáadjuk a többi alapanyagot. Elkeverjük és amíg a zöldségeket megmossuk, összevágjuk, összeérnek az ízek. Frissen öntjük a salátára.