magdireceptek

Vegán eperjégkrém

Hiába a sok zápor, azért csak itt a nyár, és a meleg. Jólesik ilyenkor egy kis házi fagylalt, vagy inkább parfé, jégkrém? 🙂 A recept Nagy Zsuzsától származik, és A nyár ízei szakácskönyvben is megjelent. A szakácskönyv hamarosan a nyárra való tekintettel akciósan lesz kapható! 🙂

Hozzávalók:

50-70 dkg friss eper
4 dl Alpro szójajoghurt
6-8 evőkanál nyírfacukor – ízlés és szükség szerint
2 egyenesebb, kisebb méretű banán
Elkészítés:
Egy őzgerincformát béleljünk ki úgy folpack-kal, hogy minden irányban túl lógjon a szélein. Ez nemcsak a kiemelésnél lesz fontos, hanem ha  nem fogy el egyszerre, akkor vissza tudjuk rendesen csomagolni a jégkrémet. Turmixoljuk el a megtisztított epret a nyírfacukorral és a szójajoghurttal. Hámozzuk meg a banánokat és a krumplihámozó oldalán található barázdálásra alkalmas “fémhurok” segítségével hosszanti irányban vágjunk a banánba 4-5 barázda csíkot. Ennek eredményeképpen, ha körszeleteket vágnánk a banánból, azok virágformájúak lennének. Most azonban nem kell felszeletelni a banánokat, hanem hagyjuk egészben őket. Az összeturmixolt eper krémet öntsük a kibélelt őzgerinc formába és hosszanti irányba helyezzük bele a barázdált banánokat. Vigyázzunk, hogy az így elkészített krém csak a forma széléig érjen. Hajtsuk rá a folpack külső széleit és az egészet tegyük mélyhűtőbe. Egy nap múlva kész a szeletelhető eper parfé. Tálaljuk friss gyümölccsel.

Ezeket olvastad már?

Körtés, kókuszos, karobos köleskása

Kb. dupla adag kukoricatejben megfőztem a kölest.  A kókuszt, karobport és a mézet, ill. szeletelt körtét a végén adtam hozzá....

Tofukrémmel töltött paradicsom

Igazi nyári étel. Nagyon finom, tartalmas. 🙂 Hozzávalók: 6 db paradicsom1 füstölt tofu 1 sárga kápia paprika1 piros kápia paprika3 gerezd...

Lencsés-sütőtökös zabburger

Ez a feltét a tegnapi spenót és krumpli mellé készült. A maradékot ma ettük meg, hamburgerként. Nagyon finom!  Hozzávalók: 20...