magdireceptek

Gyors gyümölcsleves meleg tavaszi napokra :)

Holnap több barátunkkal eszünk együtt, mi gyümölcslevest viszünk erre az alkalomra. Merthogy elkezdődött a gyümölcsleves igazi szezonja :))) Mi ezt legtöbbször nem ebédre szoktuk enni, hanem reggelire, müzlivel. Nem tudom, miért. 🙂 Vagy ha ebédre esszük, akkor mondjuk diós tésztát eszünk utána, hogy ne keveredjen a gyümölcs a zöldséggel, az édes a sóssal. 🙂 

Előbányáztam a mélyhűtőből málnát, a befőttek közül pedig cseresznyét, meggyet, körtét. Híg eperpudingot (most hagyományos, boltit), főztem mandulatejjel és a befőttek levével, majd beleöntöttem a gyümölcsöket, belekarikáztam citromot, tettem bele mézet, fahéjat és gyorsan lezártam. 🙂 10 perc alatt készen van, kihűlés után fogyasztható 🙂 

Ezeket olvastad már?

Vegán bundáskenyér

Vegán, tepsiben sült bundáskenyér? Igen! A mai finomfőzelék mellé ezt ettük. A teljes kiőrlésű kenyeret felvágtam, majd fele-fele arányban kevertem...

Reggeli vegán palacsintatorta

A mai reggelink előző nap elkészített palacsinta, ill. palacsintatorta volt. A tésztáról már itt írtam. A töltelékek pedig ez volt:...