magdireceptek

Vegán egybesült fasírt

Ebben az egybesült fasírtban minden értékes alapanyag benne van: a főtt, barna rizs (teljes értékű gabona), dió (olajos mag), lencse (hüvelyes), és hagyma, fűszerek dúsítják ezt a komplettált, fehérjedús fogást. Ami önmagában, egy salátával is megállja a helyét, netán egy zsemlébe téve; de krumplipürével is remek választás lehet az ünnepi asztalon.

Hozzávalók:

1 nagy konzerv lencse lecsepegtetve vagy kb. 500 g főtt lencse

3 db közepes (lila)hagyma apróra vágva

3-4 gerezd fokhagyma

1 nagy fej vöröshagyma

1 bögre barnarizs

1 ek. szójaszósz

1 marék dió (vagy gomba)

majoranna, vegeta, só, köménymag, fűszerpaprika

olaj, víz

Elkészítés:

A rizst kifőzzük. A lencséből sűrű pörköltet készítünk: a hagymát apróra vágjuk és olaj, víz keverékén megpároljuk. Erre az alapra rátesszük a lecsöpögtetett lencsét, fűszerezzük, pirospaprikával színezzük és annyi vizet adunk hozzá, hogy sűrű poörkölt készüljön. A diót eközben megdaráljuk. Majd mindezt: a főtt rizs, a lencsepörköltet, a darált diót és végül a szójaszószt összekeverjük. Még tetszés szerint ízesítjük és nekünk tetsző, olajjal kikent formába kanalazzuk. 200 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.

Ezeket olvastad már?

Vegán kétszínes sajttorta

Magdi

Hozzávalók: Kekszes réteghez: 15 dkg csokis vegán zabkeksz 5 dkg kókuszolaj Fehér réteghez: 25 dkg vegán mascarpone 5 dk fehér...

Mesés vegán termékek a Pagony ízeitől

Magdi

Tízórai -dilemma Szeptember óta különösen sok kérdést kapok annak kapcsán, hogy milyen krém vagy kence kerüljön egy gyermek (vagy felnőtt)...