magdireceptek

Vegán egybesült fasírt

Ebben az egybesült fasírtban minden értékes alapanyag benne van: a főtt, barna rizs (teljes értékű gabona), dió (olajos mag), lencse (hüvelyes), és hagyma, fűszerek dúsítják ezt a komplettált, fehérjedús fogást. Ami önmagában, egy salátával is megállja a helyét, netán egy zsemlébe téve; de krumplipürével is remek választás lehet az ünnepi asztalon.

Hozzávalók:

1 nagy konzerv lencse lecsepegtetve vagy kb. 500 g főtt lencse

3 db közepes (lila)hagyma apróra vágva

3-4 gerezd fokhagyma

1 nagy fej vöröshagyma

1 bögre barnarizs

1 ek. szójaszósz

1 marék dió (vagy gomba)

majoranna, vegeta, só, köménymag, fűszerpaprika

olaj, víz

Elkészítés:

A rizst kifőzzük. A lencséből sűrű pörköltet készítünk: a hagymát apróra vágjuk és olaj, víz keverékén megpároljuk. Erre az alapra rátesszük a lecsöpögtetett lencsét, fűszerezzük, pirospaprikával színezzük és annyi vizet adunk hozzá, hogy sűrű poörkölt készüljön. A diót eközben megdaráljuk. Majd mindezt: a főtt rizs, a lencsepörköltet, a darált diót és végül a szójaszószt összekeverjük. Még tetszés szerint ízesítjük és nekünk tetsző, olajjal kikent formába kanalazzuk. 200 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.

Ezeket olvastad már?

Nyers vegan brownie

Lassan itt az eperszezon, így ideje elpusztítani a hűtőben megmaradt fagyasztott, finom eperszemeket.  Most vegán nyers brownie készült hozzá. Hozzávalók:...

Reteksaláta

Nálunk a piacon már kapható mindenféle retek! És újhagyma is. Így ezt a Nagy Zsuzsa, reformszakácstól, szerzőtársamtól tanult salátát dobtam...