magdireceptek

Vegán diós piskóta

Ismét édesség…Extra könnyű és finom diós piskóta, tojás nélkül! 

Hozzávalók: 

40 dkg liszt (fele teljes őrlésű, fele finom)
20 dkg cukor
10 dkg darált dió
1ek. foszfátmentes sütőpor
1/2 l növényi tej (pl. Alpro mandulatej)
Elkészítés:
A piskóta száraz hozzávalóit összekeverjük, majd hozzákeverjük a nedveseket is. Összekeverést követően 10-15 percig állni hagyjuk. Majd olajjal megkent, lisztezett tespibe tesszük és 170 fokon 35 perc alatt kisütjük.

 

Ezeket olvastad már?

Egy kis „nemsajttorta”

Ismét egy vegán sajttorta, ezúttal kesudióból.  Ez a recept két torta ötvözéséből született meg. Hozzávalók: -piskótához: 2,5 dl növényi tej...

Vegán bundáskenyér

Vegán, tepsiben sült bundáskenyér? Igen! A mai finomfőzelék mellé ezt ettük. A teljes kiőrlésű kenyeret felvágtam, majd fele-fele arányban kevertem...

Bulguros lencsesült

Hozzávalók: 50 dkg barna lencse25 dkg bulgur3 nagy fej vöröshagyma3-4 gerezd fokhagyma2 sárgarépa2 ek. paprikakrém1 csokor petrezselyemhimalaya só -ízlés szerintmajoranna,...