magdireceptek

Paprikás krumpli, gazdagon és kapros paprika-paradicsomsaláta

Nálunk a paprikás krumpliba mindig kerül valami más is a hagymán és krumplin kívül. Ma éppen pritaminpaprika kockák, ill. répa és szójavirsli gazdagította az ételt, no meg persze a kihagyhatatlan nokedli 🙂 Így készült:
2 fej hagymát kevés vízen megpároltam, majd rátettem a felvágott krumplit, répát, ízesítettem sóval, köménnyel és pirospaprikával, ill. 2 gerezd fokhagymával. 
Amikor majdnem megfőtt, a pritaminpaprika akkor került bele, és a nokedli is, meg egy kevés olaj is. A nokedli így készült: fele-fele arányban tettem bele zablisztet és teljes kiőrlésű lisztet, ill. sót, és annyi vizet, amennyit felvett. Ezt követően összekevertem és beleszaggattam a krumpliba.

A salátához a paprikát és a paradicsomot felvágtam, majd tálalás előtt besóztam, megszórtam egy kevés kaporral és egy pár csepp olívaolajjal elkevertem. Finom, zamatos és egészséges.
A paprikás krumpli pedig gyors, olcsó, finom étel. Néha olyan jól tud esni 🙂

Ezeket olvastad már?

Vegán ribizlis-vaníliás szelet

Ezt a sütit még múlt héten készítettem, miután kaptunk egy óriási tál ribizlit Gábortól, aki közelünkben lakik, és a kertjében...

Vegan „turos taska”

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt10 dkg kókuszzsír2,5 dkg élesztő2 dl rizstej3 ek. eritritol1 ek. barna nádcukor1 mk. só—15 dkg köles5 dl...