magdireceptek

Vegán datolyás-kesudiós kuglóf

Hozzávalók:

30 dkg finomliszt
20 dkg teljes őrlésű liszt
15 ek. aranybarna nádcukor
1 csipet só
3 dkg puha kókuszzsír
1 citrom héja

1 tk.  aranybarna nádcukor
1 csomag élesztő
3,5 dl növényi tej

10 dkg datolya
10 dkg kesudió

Elkészítés:

A lisztet tálba tesszük, rászórjuk s cukrot, sót. A kókuszzsírt hozzákeverjük. Negyed liter növényi tejet megmelegítünk, és feloldjuk benne az élesztőt. Ezt a liszthez adjuk. Dagasztóval alaposan összedagasztjuk, közben annyi tejet adunk hozzá, amennyit felvesz.  Belereszeljük a citrom héját is. Meleg helyen hagyjuk állni 1 óra hosszat. A megkelt tésztába belekavarjuk az apróra vágott datolyát, és a szintén apróra tört kesudiót. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd kuglófformába tesszük és még 30 percet pihentetjük.

180 fokon min. 50 percig  sütjük, kb. 30 perc után 170 fokon folytatva a sütést. 

TIPP: ne vágjuk fel melegen, mert akkor nem lesz szép a fotó 🙂 Ill. pékárut, kenyeret ne együnk melegen, langyosan. 🙂

Ezeket olvastad már?

Újhagymás muffin (vegán)

Hozzávalók: 25 dkg finomliszt½ csomag foszfátmentes sütőpor6 ek. olívaolaj 2,5 dl víz2 szál újhagyma10 dkg kukorica15 dkg pritaminpaprikás tofu himalaya...

Itt a tavasz (ízei) :-)

Tegnap kaptuk meg A tavasz ízei szakácskönyvet. 🙂 Nem felejtkezem el a születésnapi játék résztvevőiről, jövő hét hétfőn csomagolom és...

Mogyorókrémes-marcipános tápiókapuding

Hozzávalók: 10 dkg tápióka gyöngy3 dl víz6 dl kókusztej 10 dkg aranybarna nádcukor1 bio citrom héja5 dkg marcipán nádcukorral —karobos mogyorókrémgyümölcsökElkészítés:...