magdireceptek

Paradicsomleves gazdagon

Érdekes, és finom leves.

Hozzávalók:

1/2 kg vegyes mirelit zöldség (mélyhűtő ürítés céljából :-),
lehet friss karfiol, cukkini, sárgarépa, zöldbab
1 l paradicsomlé
3-4 szem paradicsom
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
2 ek. liszt
2 ek. 100% extra szűz olívaolaj
só – ízlés szerint
nyírfacukor-ízlés szerint

Elkészítés:

A mirelit vagy friss zöldségeket vízzel teli edénybe tesszük, megsózzuk és megpároljuk (vagy párolóedényben pároljuk meg). A  lisztet zsiradék nélküli edényben megpirítjuk, majd beletesszük a felaprított hagymát, fokhagymát, és paradicsomot, egy kicsit összepirítjuk, majd felöntjük a paradicsomlével. Sóval, nyírfacukorral ízesítjük, meglocsoljuk olívaolajjal és hozzáadjuk a megpárolódott -és szükség esetén leszűrt – zöldségeket. Összeforraljuk, beleszórjuk a felaprított petrezselymet. 
TIPP: ízesíthetjük olaszos fűszerekkel is, pl. bazsalikom, oreganó, vagy franciásra „véve a figurát” kakukkfűvel is dúsíthatjuk, vagy borsikafű is jó illik hozzá, én most ilyen egyszerűen kívántam. 

Ezeket olvastad már?

Az én (post)covid történetem – 3. rész

Ezúttal szeretném leírni nektek a tapasztalataimat a Foodtest 200+ elnevezésű intolerancia teszttel kapcsolatosan. Óriási könnyebbséget jelent, hogy otthon is elvegezhető...

Mexikói rizs és petrezselymes rántott karalábé

Gyors, egyszerű és finom. 🙂 Sós, dupla mennyiségű vízben kifőztem rizst, kevertem hozzá kukoricát, illetve pritaminpaprikát, petrezselyemzöldet és szójavirslit. Eközben...

Fűszeres növényi zsír

Hozzávalók: 15 dkg darált mandula 4 gerezd fokhagyma 6 szál újhagyma 3 kk. 100% extra szűz olívaolaj 30 dkg kókuszzsír...