magdireceptek

Paradicsomleves gazdagon

Érdekes, és finom leves.

Hozzávalók:

1/2 kg vegyes mirelit zöldség (mélyhűtő ürítés céljából :-),
lehet friss karfiol, cukkini, sárgarépa, zöldbab
1 l paradicsomlé
3-4 szem paradicsom
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
2 ek. liszt
2 ek. 100% extra szűz olívaolaj
só – ízlés szerint
nyírfacukor-ízlés szerint

Elkészítés:

A mirelit vagy friss zöldségeket vízzel teli edénybe tesszük, megsózzuk és megpároljuk (vagy párolóedényben pároljuk meg). A  lisztet zsiradék nélküli edényben megpirítjuk, majd beletesszük a felaprított hagymát, fokhagymát, és paradicsomot, egy kicsit összepirítjuk, majd felöntjük a paradicsomlével. Sóval, nyírfacukorral ízesítjük, meglocsoljuk olívaolajjal és hozzáadjuk a megpárolódott -és szükség esetén leszűrt – zöldségeket. Összeforraljuk, beleszórjuk a felaprított petrezselymet. 
TIPP: ízesíthetjük olaszos fűszerekkel is, pl. bazsalikom, oreganó, vagy franciásra „véve a figurát” kakukkfűvel is dúsíthatjuk, vagy borsikafű is jó illik hozzá, én most ilyen egyszerűen kívántam. 

Ezeket olvastad már?

Heti menü

Mostantól igyekszem heti menüvel jelentkezni, ugyanis sokan kértétek, hogy segítsek nektek ebben.  Így próbálom minden hét elején leírni ,mit ettünk...

Kókusztej

Jelenleg ez a legfinomabb és leggyorsabb, ill. talán legolcsóbb tej, ami itthon készül nálunk. Alaprecept, csak eddig nem használtam hozzá...

Falafel (vegán)

Az egyik legfinomabb és legelterjedtebb vega fasírt receptjét hoztam el. Nálunk mindig nagy sikere van 🙂  Hozzávalók: 1 bögre csicseriborsó1...