magdireceptek

Vegán biscotti

Hmmmm, ehhez csak ennyit fűznék hozzá… 🙂
Régebben készült még, csak most van időm feltölteni.

Hozzávalók:

1 csésze finomliszt
0,5 csésze zabpehelyliszt
1,5 csésze mandulaliszt
1,5 bögre mandula
1 ek. foszfátmentes sütőpor
1,5 csésze nyírfacukor
3/4 csésze reszelt alma
2 ek. olaj


Elkészítés:

Előbb a száraz, majd a nedves hozzávalókat gyúrjuk össze, majd hozzáadjuk a félbe/harmadba vágott mandulákat is. Amennyiben ragadna a tészta, még lisztet adhatunk hozzá. lisztezett deszkán 4 hengert formázunk belőle, melyeket ellapítunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokon 20 percig sütjük. Majd kivesszük, felszeleteljük (1-1,5 cm-es darabokra) és még 10 percig pirítjuk. 

TIPP: ha nem fogy el rögtön, tálaljuk fedeles dobozban.

Ezeket olvastad már?

Mandulás koszorú

Egy kellemes kalács-szerű sütemény receptjét hoztam, húsvét előtt.  Hozzávalók: 0,5 l növényi mandulás tej  20 dkg nyírfacukor 1 citrom leve...

Diós csók (vegán)

Egy újabb egyszerű recept, hogy ne kelljen a fejünket törni, milyen egészséges süteményt süssünk hétvégén.  Hozzávalók: 25 dkg teljes kiőrlésű...

Vegán ribizlis-vaníliás szelet

Ezt a sütit még múlt héten készítettem, miután kaptunk egy óriási tál ribizlit Gábortól, aki közelünkben lakik, és a kertjében...