Maradt pár túlérett banán itthon, így a tofu-és sütőtök kockákkal megbolondított és rizzsel tálalt lecsó után banánkenyér sült ma itthon.
Hozzávalók:
3 db érett banán, meghámozva
2 bögre búzaliszt
1 bögre dió
¾ bögre étcsokoládé, kisebb darabokra vágva
¼ bögre rizstej
6 evőkanál olaj
6 evőkanál barnacukor
1 tk. sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
1 tk. fahéj
0,5 citrom leve, héja
Opcionálisan: 1 nagyobb szelet sült sütőtök
Elkészítés:
Az alapanyagokat – a csoki és dió kivételével – előkészítjük (banánt meghámozzuk), majd mindent turmixgépbe téve homogén tésztává kevertetjük a géppel. (Turmixgép hiányában a banánokat hámozást követően összetörjük; majd mindent alaposan összekeverünk.) A csokit felkockázzuk, ezt is hozzáadjuk. Egy kenyérformát kiolajozunk, beleöntjük, tetejére tehetünk hosszába félbevágott banánt, de anélkül is nagyon finom lesz. 170 fokon 35-40 perc alatt megsütjük.