magdireceptek

Vegán banánkenyér

Maradt pár túlérett banán itthon, így a tofu-és sütőtök kockákkal megbolondított és rizzsel tálalt lecsó után banánkenyér sült ma itthon.

Hozzávalók:

3 db érett banán, meghámozva

2 bögre búzaliszt

1 bögre dió

¾ bögre étcsokoládé, kisebb darabokra vágva

¼ bögre rizstej

6 evőkanál olaj

6 evőkanál barnacukor

1 tk. sütőpor

1 tk. szódabikarbóna

1 tk. fahéj

0,5 citrom leve, héja

Opcionálisan: 1 nagyobb szelet sült sütőtök

 Elkészítés:

Az alapanyagokat – a csoki és dió kivételével – előkészítjük (banánt meghámozzuk), majd mindent turmixgépbe téve homogén tésztává kevertetjük a géppel. (Turmixgép hiányában a banánokat hámozást követően összetörjük; majd mindent alaposan összekeverünk.) A csokit felkockázzuk, ezt is hozzáadjuk. Egy kenyérformát kiolajozunk, beleöntjük, tetejére tehetünk hosszába félbevágott banánt, de anélkül is nagyon finom lesz. 170 fokon 35-40 perc alatt megsütjük.

Ezeket olvastad már?

Kardamomos-karobos csigák

Ma gabonakávé és szőlő kíséretében ezt reggeliztük. Tulajdonképp tegnap este sütöttem kenyeret ugyanebből a tésztából, ill. virslis rudakat és ilyen...

Alma-metamorfózis: töltött alma

Mostanában igyekszem minél inkább kiiktatni a cukrot az ételeinkből. Szinte mindig mézet használok helyette. Ez is mézes csemege lett. Most...