magdireceptek

Vegán banánkenyér

Maradt pár túlérett banán itthon, így a tofu-és sütőtök kockákkal megbolondított és rizzsel tálalt lecsó után banánkenyér sült ma itthon.

Hozzávalók:

3 db érett banán, meghámozva

2 bögre búzaliszt

1 bögre dió

¾ bögre étcsokoládé, kisebb darabokra vágva

¼ bögre rizstej

6 evőkanál olaj

6 evőkanál barnacukor

1 tk. sütőpor

1 tk. szódabikarbóna

1 tk. fahéj

0,5 citrom leve, héja

Opcionálisan: 1 nagyobb szelet sült sütőtök

 Elkészítés:

Az alapanyagokat – a csoki és dió kivételével – előkészítjük (banánt meghámozzuk), majd mindent turmixgépbe téve homogén tésztává kevertetjük a géppel. (Turmixgép hiányában a banánokat hámozást követően összetörjük; majd mindent alaposan összekeverünk.) A csokit felkockázzuk, ezt is hozzáadjuk. Egy kenyérformát kiolajozunk, beleöntjük, tetejére tehetünk hosszába félbevágott banánt, de anélkül is nagyon finom lesz. 170 fokon 35-40 perc alatt megsütjük.

Ezeket olvastad már?

Különleges, téli saláta

vega_pokemontrainer4000

Nagyon szeretjük a tartalmas salátákat, csak úgy magukban is megállják a helyüket, de egy jó kétszersülttel egészen biztosan nem maradunk...

Gyümölcs-és nyersnapok a meleg időben

vega_pokemontrainer4000

Nyáron érdemes gyümölcs-és nyersnapokat tartani, nemcsak méregtelenítési célból, hanem a meleg miatt is: így nem kell a gáztűzhelyet használni:-).  Én...

Vegán krémsajtos-paradicsomos „csemege”

vega_pokemontrainer4000

Ismét egy lehetőség a szilveszter estére. Nagyon szeretjük az alábbi sajtkrém jellegű kencéket, kenyérre kenve, de ételben is felhasználva. Hozzávalók:...