magdireceptek

„Maci a málnásban” sütemény

Ez egy sima kevert süteményrecept, mogyoróvajjal és karobbal kiegészítve. „Esztétikai pikánsságát” az adja, hogy a sógórnőmtől kapott maci sütőformában sütöttem ki, hogy igazán autentikus legyen ahhoz a sok-sok málnához, amivel együtt ettük. 🙂 (Lehet, hogy tudat alatt készülünk az idei erdélyi kiruccanásunkra a „nem félünk a medvéktől” szlogennel?:-) 

Hozzávalók:

1 csésze finomliszt
1 csésze teljes őrlésű liszt
1 csésze nyírfacukor
2/3 csésze karobpor
2/3 csésze napraforgó olaj
2 ek.mogyoróvaj
2 tk. foszfátmentes sütőpor
2,5 csésze víz

személyenként:
1 doboz Alpro erdei gyümölcsös joghurt
15-20 szem málna

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a nedves alapanyagokat is hozzáadjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe (vagy olajozott-lisztezett formákba) tesszük és 160 fokon 20 perc alatt kisütjük. Készíthetjük úgy is, hogy tepsiben kisütjük és utána formákat vágunk ki belőle. Tálalás előtt nyakon öntjük a finom ízesített szójajoghurttal és megszórjuk gyümölcsökkel.

Ezeket olvastad már?

Alpro ajándékcsomag

Még karácsony előtt egy hatalmas ajándékcsomagot kaptunk az Alpro-tól. Nagyon szeretjük a termékeiket, Fanni is nagy fogyasztó. A kedvencünk a...

Tökfasírt (sóskával és burgonyapürével)

Rengeteg főzőtököt kaptunk/szedtünk, és mivel az óriási hűtőládánk lassan megtelik a borsóval, meggyel, cseresznyével, nehezen tudom majd bepréselni. Ezért most...

Ismét kenyérsütés:)

Tegnap este ismét a bevált kenyérrecept alapján készítettem kenyerünket  (az elmúlt két hétben négyszer is ez készült, de nem untunk rá:...