magdireceptek

Vegán áfonyás keksz

Hipergyors és finom keksz, téli csemege gyanánt. 

Hozzávalók:

16 dkg finomliszt (fele teljes kiőrlésű)
6 dkg apró szemű zabpehely
2 ek. karob
1 tk. Arm&Hammer szódabikarbóna
citromhéj
vaníliapor
aszalt vörös áfonya
4 ek. olaj
víz – szükség szerint
cukor- ízlés szerint / elhagyható

Elkészítés:

Nagyon egyszerű: mindent összedolgozunk, majd kinyújtjuk, kb. félujjnyi vastagságúra, és köröket szaggatunk. Sütőpapíros tepsiben kisütjük, kb. 150 fokon, kb. 15 perc alatt. 🙂

Ezeket olvastad már?

Búzahúsos egytálétel

A pörgős napokra ajánlom ezt az egyszerű egytálétel. 🙂Hozzávalók: 1 kg burgonya2 nagyobb sárgarépa1/4 fej fehér káposzta20 dkg szejtán, bepácolva3...

Gesztenyés-meggyes rózsa

Könnyű édesség a forró napokra. Hozzávalók: 1 csomag leveles tésztakb. 1/2 kg meggy10 dkg nyírfacukor1 kocka mélyhűtött gesztenye Elkészítés: A ...