magdireceptek

Vegán áfonyás keksz

Hipergyors és finom keksz, téli csemege gyanánt. 

Hozzávalók:

16 dkg finomliszt (fele teljes kiőrlésű)
6 dkg apró szemű zabpehely
2 ek. karob
1 tk. Arm&Hammer szódabikarbóna
citromhéj
vaníliapor
aszalt vörös áfonya
4 ek. olaj
víz – szükség szerint
cukor- ízlés szerint / elhagyható

Elkészítés:

Nagyon egyszerű: mindent összedolgozunk, majd kinyújtjuk, kb. félujjnyi vastagságúra, és köröket szaggatunk. Sütőpapíros tepsiben kisütjük, kb. 150 fokon, kb. 15 perc alatt. 🙂

Ezeket olvastad már?

Vegán mézeskalács (méz nélkül :-)

Nincsen karácsony mézes sütemény nélkül. Íme, egy vegán változat.  Hozzávalók: 13 dkg árpa maláta szirup25 dkg liszt 8 dkg zabpehelyliszt4...

Mogyorókrémes-marcipános tápiókapuding

Hozzávalók: 10 dkg tápióka gyöngy3 dl víz6 dl kókusztej 10 dkg aranybarna nádcukor1 bio citrom héja5 dkg marcipán nádcukorral —karobos mogyorókrémgyümölcsökElkészítés:...

Paradicsomleves gazdagon

Érdekes, és finom leves. Hozzávalók:1/2 kg vegyes mirelit zöldség (mélyhűtő ürítés céljából :-),lehet friss karfiol, cukkini, sárgarépa, zöldbab1 l paradicsomlé3-4...