magdireceptek

Vegán áfonyás keksz

Hipergyors és finom keksz, téli csemege gyanánt. 

Hozzávalók:

16 dkg finomliszt (fele teljes kiőrlésű)
6 dkg apró szemű zabpehely
2 ek. karob
1 tk. Arm&Hammer szódabikarbóna
citromhéj
vaníliapor
aszalt vörös áfonya
4 ek. olaj
víz – szükség szerint
cukor- ízlés szerint / elhagyható

Elkészítés:

Nagyon egyszerű: mindent összedolgozunk, majd kinyújtjuk, kb. félujjnyi vastagságúra, és köröket szaggatunk. Sütőpapíros tepsiben kisütjük, kb. 150 fokon, kb. 15 perc alatt. 🙂

Ezeket olvastad már?

Kása-kuglóf :)

vega_pokemontrainer4000

Ma, vendégeink tiszteletére a reggeli kásánkat kuglóf alakúra készítettem. (Előző reggel, ebédkészítés közben készült a kása, hogy jól meg tudjon...

Zellerkrémmel töltött burgonya

vega_pokemontrainer4000

Egyik ismerősünktől tanultuk a receptet, némi változtatás után így néz ki a recept: Hozzávalók: 8 db főtt krumpli 3 db...

Gesztenyés bulgur őszibarackkal

vega_pokemontrainer4000

Nagyon szeretjük az őszibarackbefőttet és a gesztenyét. És tegnap egy kedves vendégünktől kaptunk egy őszibarackbefőttet 🙂 Aztán elmentem boltba, ahol...