magdireceptek

Vegán áfonyás keksz

Hipergyors és finom keksz, téli csemege gyanánt. 

Hozzávalók:

16 dkg finomliszt (fele teljes kiőrlésű)
6 dkg apró szemű zabpehely
2 ek. karob
1 tk. Arm&Hammer szódabikarbóna
citromhéj
vaníliapor
aszalt vörös áfonya
4 ek. olaj
víz – szükség szerint
cukor- ízlés szerint / elhagyható

Elkészítés:

Nagyon egyszerű: mindent összedolgozunk, majd kinyújtjuk, kb. félujjnyi vastagságúra, és köröket szaggatunk. Sütőpapíros tepsiben kisütjük, kb. 150 fokon, kb. 15 perc alatt. 🙂

Ezeket olvastad már?

Mandulás patkó

Hozzávalók: 15 dkg finomliszt15 dkg zabpehelyliszt 10 dkg mandula8 dkg kókuszzsír1 csipet só15 dkg aranybarna nádcukor1 tk. foszfátmentes sütőpor —6 evőkanál...

Vegán pásztorpite

Nagyon finom egytálétel, ajánlom mindenkinek. És jó hír: lehetetlen elrontani 🙂  Hozzávalók: 50 dkg burgonya1 ek. kókuszolaj 1 dl szójatejszín1 csokor...