magdireceptek

Vadas jávorszarvas tésztával :-)

Ma valami nagyon egyszerű ételt kívántunk, ezért készült vadas. Nemcsak hogy egyszerű elkészíteni, hanem nem is üli meg a gyomrot.

Hozzávalók:

3 nagyobb sárgarépa
1 db krumpli
1 db közepes zeller
2 db közepes karalábé
petrezselyem (kb. 1/2 csokor)
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek. olaj


köménymag
borspótló
kevés majoranna
2-3 ek. mustár

2 dl rizstejszín

Elkészítés:

A hagymát meghámoztam, kis kockákra vágtam és kevés vízen megpároltam. Amíg párolódott, meghámoztam és feldaraboltam a zöldségeket, fokhagymát. Majd mindent a hagymára tettem, felöntöttem vízzel, locsoltam rá olajat, fűszereztem és puhára főztem a zöldségeket. Ekkor ráöntöttem a rizstejszínt, botmixerrel homogén állapotúra dolgoztam. Még egy kis vizet öntöttem hozzá, hogy ne legyen túl sűrű. Kifőtt teljes kiőrlésű IKEA-s tésztával ettük, ezt kedves kolléganőmtől, Zsuzsától kaptam. 🙂

Ezeket olvastad már?

Diós tészta újragondolva, reggelire

Ezen a héten valahogy a tésztát kívánjuk, többször is. Nemrég kaptunk finom házi, tojás nélküli, teljes kiőrlésű metéltet. Mivel mákunk...

Mandulas-chiamagos palacsinta

Gondolom, nem vagyunk egyedul, akik várjuk a tavaszt. Szeretnenk sok zamatos gyümölcsöt enni, illetve Fanni lanyunknak és nekem is nagyon...

Magvas töltött paprika :)

Régen került fel egytálétel a blogra. Ennek az az oka, hogy mostanában nem volti dőnk lefotózni, vagy sokszor volt az elmúlt...