magdireceptek

Toszkán paradicsomleves

A rakott-sült zöldséges tészta elé csak valami nagyon egyszerű leves kívánkozott. Még volt egy üveg, nyáron eltett paradicsom, így nem gondolkodtam sokat, mi legyen az „előétel”.:)
Ilyen levest Olaszországban ettem, és nagyon ízlett (noha a paradicsomlevest nem szeretem). 

Kis olajon nagyon kevés teljes kiőrlésű lisztet pirítottam, egy fej hagymával együtt. Majd erre ráöntöttem a paradicsomlevet, tettem hozzá sót, zellerzöldet (a mélyhűtőből), kis mézet. Majd forrás után szaggattam bele nokedlit (durumliszt+zabpehelyliszt+korpa+víz+só) – ez kicsit magyarosította a levest  🙂 (Máskor házi pesto-s pirítóssal esszük)

Ezeket olvastad már?

Csőben sült gombás tészta

vega_pokemontrainer4000

Ez is a múlt héten készült. Hozzávalók: 1 kg gomba1 paradicsom1 paprika2 fej vöröshagyma2-3 gerezd fokhagyma1-2 ek. lisztolajsó, pirospaprikaköménymag— 1/2 kg...

Nyár eleji teljes őrlésű rétes

vega_pokemontrainer4000

Folytatódik a Tante Fanny sorozat 🙂 Ma reszelt zöldséglevest ettünk, és utána készítettem ezt a káposztás-répás rétest, amely nagyon gyorsan...

ZÖLD-ség leves

Magdi

Hozzávalók: 1 db póréhagyma 3 gerezd fokhagyma 2 szem krumpli 1 fej brokkoli 8-10 friss spenótlevél 1 marék mirelit borsó...