magdireceptek

Tökfőzelék- másképp, színesen :)

Nem tudom, hogy olvastam, vagy ettem, esetleg láttam valahol, de régóta tervezem, hogy ezen emlék alapján készítem el a tökfőzeléket, merthogy még mindig sok van zsenge főzőtökből. Miben más? Répa és barnarizs is van benne.:) 

Hozzávalók:

1 közepes főzőtök,
2 db közepes méretű sárgarépa,
kb.1/2 marék barnarizs, megfőzve,
1 fej hagyma,
kapor, só,
1/2 natúr tofu,
4 ek. tk. liszt.

Elkészítés:

Ugyanúgy készült, mint a hagyományos tökfőzelék: vízen megpároltam a hagymát, majd a lereszelt tököt, répát rátettem, sóztam, kaproztam, amikor majdnem puha volt, a tofuból és lisztből némi víz hozzáadásával (és persze a tofu turmixolásával) habarást készítettem, ezt öntöttem bele. Ezek közben a rizst kifőztem, és a legvégén belekevertem a főzelékbe. Teljes értékű ebéd lett. Szójacsík pörköltet készítettem, amelyről már itt írtam. 🙂 

Ezeket olvastad már?

Ünnepi vegán tiramisu

vega_pokemontrainer4000

Igazi téli, ünnepi csemege – egészségesen. A recept Kittitől származik és A főzés gyerekjáték c.könyvben is megjelent. Hozzávalók: A „tejszínhez”: 20...

Ribizlis csodasüti :-)

vega_pokemontrainer4000

Ezt a receptet A nyár ízei szakácskönyvből készítettem el, ill. Nagy Zsuzsától tanultam, ő a recept szerzője :-). Hétvégén elkészítettem,...

Eltűnésem oka – recepteskönyv készítés

vega_pokemontrainer4000

Vegán túrógombóc 🙂 Az elmúlt héten (vasárnaptól szerdáig) A tél ízei receptpályázat receptjei közül választottuk ki a nyerteseket, illetve azokat az...