magdireceptek

Tojás nélküli, csicsókás sztrapacska füstölt tofuval

A háttér kissé élénkre sikeredett. Nem volt már idő korrigálni…de legalább tavaszias, színes 🙂

A sztrapacska gyermekkorom nagy kedvence volt. És amióta van nokedliszaggatóm, gyakrabban főzök (amikor nincs időm, vagy ötletem:). Fele-fele arányban zabpehelylisztet és simalisztet összekevertem (kb. fél kg-ot), reszeltem hozzá kb. egy kg csicsókát (krumpli helyett:), és annyi vizet, amennyit felvett, ill. sót.  Forrásban levő vízbe szaggattam, kb. 5-8 percig főztem.  Sok-sok (4 fej) hagymát pároltam, erre tettem a kész sztrapacskát. Tálaláskor összetört füstölt tofu és zabtejszín került rá. 

Ezeket olvastad már?

Vegán krátersütemény

vega_pokemontrainer4000

A múlt heti (csütörtöki) feketeerdő tortából kimaradt elég sok „puding-krém”, és gondoltam, mai vendégeink számára ezt fogom „újrahasznosítani”.  Hozzávalók: Vegán...

Máktorta gránátalmával

vega_pokemontrainer4000

  Nagyon finom, próbáljátok ki. Nálunk a gyermekek sajnos csak így, süteményben eszik meg a mákot. Bejglibe vagy palacsintába töltve, ...

Mákpudingos vegán sütemény gyümölcsökkel

vega_pokemontrainer4000

Pénteken kedves ismerőseink házában jártunk (úgy, hogy csak fiúk volt otthon), és a konyhát bevéve Timivel (unokatestvérük) süteménysütés közben találtunk...