magdireceptek

Tojás nélküli, csicsókás sztrapacska füstölt tofuval

A háttér kissé élénkre sikeredett. Nem volt már idő korrigálni…de legalább tavaszias, színes 🙂

A sztrapacska gyermekkorom nagy kedvence volt. És amióta van nokedliszaggatóm, gyakrabban főzök (amikor nincs időm, vagy ötletem:). Fele-fele arányban zabpehelylisztet és simalisztet összekevertem (kb. fél kg-ot), reszeltem hozzá kb. egy kg csicsókát (krumpli helyett:), és annyi vizet, amennyit felvett, ill. sót.  Forrásban levő vízbe szaggattam, kb. 5-8 percig főztem.  Sok-sok (4 fej) hagymát pároltam, erre tettem a kész sztrapacskát. Tálaláskor összetört füstölt tofu és zabtejszín került rá. 

Ezeket olvastad már?

Tofuburger

vega_pokemontrainer4000

Hamburgert ettünk volna, de nem volt időm bucit is sütni, így most egy császárzsemlébe rejtettük a finom tofuból készült fasírtot,...

Forró almás-datolyás palacsinta

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom palacsinta. 🙂 Hozzávalók: 50 dkg finomliszt5 dkg zabpehelyliszt8 dkg kukoricalisztcsipet só1 liter víz4 ek. 100% extra szűz olívaolaj ...

Gesztenyés-meggyes vegán palacsinta

vega_pokemontrainer4000

Ma ez volt a reggelink (tegnap este sült ki a palacsinta), a palacsintatészta itt olvasható. Gesztenyével és kimagozott meggyel töltöttük meg,...