magdireceptek

Paradicsomos-spenótos csicseriborsó-főzelék

A csicseriborsó nagyon egészséges élelmiszerünk, mégis keveset fogyasztjuk. Főleg falafelben szoktuk enni, vagy hummuszt készítünk belőle. Most egy főzelék-féle receptjét hoztam. 

Hozzávalók:

2-3 ek. olívaolaj 
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg csicseriborsó
150 gr paradicsompüré
kb. 0,5 l víz
3 tk. római kömény
2 babérlevél
4 levél spenót
himalaya só – ízlés szerint
xilit, citromlé  ízlés szerint

Elkészítés:
A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk, majd háromszoros, sós, majorannás vízben megfőzzük. Közben olaj és víz keverékén apróra vágott hagymát párolunk, erre tesszük – 5 ek. kivételével) a főtt csicseriborsót, fűszerezzük, hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt és a vizet, illetve az apró kockákra vágott spenótot. Amíg összeforr, a kivett csicseriborsót egy kevés vízzel, citromlével összeturmixolunk. Ezt keverjük hozzá sűrítésként a főzelékhez. Melegen tálaljuk. 

Ezeket olvastad már?

Vendégbejegyzés: Mirinda szelet (vegán)

Kedvenc gyermekkori süteményemet fordította át vegánra Andi és Marika, ismét az ő receptjük következik. Marika eredeti végzettsége cukrász, így bátran...

Rozmaringos-fokhagymás háromszög

Nagyon finom „péksütemény”. 🙂 Hozzávalók: 10 dkg durumliszt25 dkg graham liszt25dkg finomliszt5 dkg búzakorpa10 dkg búzacsíra2 ek. búzasikér3 ek. himalaya...

Tepsiben sült tofus-újhagymás tócsni

Nagyon-nagyon finom feltét volt a mai zöldbabfőzelékre. Hozzávalók: 3 nagyobb krumpli1/2 csomag füstölt tofukb. 3 ek. liszt  2 ek. lenmagpehelysóújhagyma1-2...