magdireceptek

Tofus lasagne

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma

3-4 gerezd fokhagyma

35 dkg marinált tofu

1 l sűrített paradicsom

8 dl növényi tej

4 ek. liszt

só, bazsalikom, majoranna, lestyán, cukor, citromlé – ízlés szerint

1 csomag durum, tojás nélküli lasagne tészta

Elkészítés:

A vöröshagymát, fokhagymát apróra vágjuk; és vízen mepároljuk. Hozzáöntjük a paradicsomot; fűszerezzük és összefőzzük. Eközben a tofut összemorzsoljuk, és egy száraz serpenyőben összepirítjuk a tetszőleges mennyiségű fűszerrel. A besamelhez a lisztet egy harmadik edényben megpirítjuk, majd habverővel keverve folyamatosan hozzáöntjük a natúr növényi tejet. Forrásig főzzük. Ezt követően egy tepsi vagy jénai alját olajjal kikenünk, beleöntjük a paradicsomos szószunk negyedét; majd ráhelyezzük a lasagne tészták egy részét; erre is paradicsomszósz kerül, majd a tofu fele; és a besamel harmada. Tiszta matek az egész ;-). Ezután a rétegek ezután így következnek: tészta, paradicsomszósz, tofu, besamel, ismét tészta, paradicsomszósz és beasmel. 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük.

Ezeket olvastad már?

Mákos-körtés-karobos árpa

vega_pokemontrainer4000

Finom reggeli csemege. 🙂 Hozzávalók: 25 dkg árpakb.1/2 l kukoricatej 2-3 ek. nyírfacukor 1 tk.vaníliapor1 citrom héja1 bögre darált mák2...

Újhagymás muffin (vegán)

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók: 25 dkg finomliszt½ csomag foszfátmentes sütőpor6 ek. olívaolaj 2,5 dl víz2 szál újhagyma10 dkg kukorica15 dkg pritaminpaprikás tofu himalaya...

Vegán Mirinda torta

Magdi

Gyermekkorom nagy kedvence volt ez a kakaós kevert-alapú, túrós, üdítős szelet, anyai nagybátyám felesége készített többször is ilyet, amikor Győrbe...