magdireceptek

Tofuburger

Hamburgert ettünk volna, de nem volt időm bucit is sütni, így most egy császárzsemlébe rejtettük a finom tofuból készült fasírtot, illetve zöldségeket.  Így most csak a „hamburger „nem”hús” receptjét osztom meg veletek. 

Hozzávalók (6 db lett belőle) :

1 csomag marinált tofu
1 csokor petrezselyem  ízlés szerint metélőhagyma
3 gerezd fokhagyma
1/2 kisebb cékla
2 lenmagtojás
(2 ek lenmagpehely, 4 ek. víz)
zabpehely – amennyit felvesz (kb 3-4 ek.)
köménymag
vegeta
pirospaprika

Elkészítés:

A tofut villával összetörjük, majd hozzáadjuk a  lenmagtojást, fűszereket, a céklát meghámozzuk, lereszeljük, és kinyomkodjuk a levét. ezt a levet beletesszük, majd alaposan összedolgozzuk, és  fasírtokat formálva olajozott tepsiben 180 fokon kb. 30 perc alatt egyszer megforgatva kisütjük azokat. 

Ezeket olvastad már?

Kardamomos-nyírfacukros körtelekvár

Kaptunk elég sok korai körtét, amely kezdett romlani, így gyorsan nekiláttam eltenni. Nagyon finom lett, ezért megosztom.  Hozzávalók: 3 kg...

Frissítő gyümölcslevek

Itt a kánikula, ilyenkor érdemes odafigyelnünk az elegendő folyadék bevitelére. Naponta legalább 2 liter vizet, és/vagy természetes gyümölcslevet fogyasszunk. Mi...

Köles-zablisztes kréker

Úgy született ez a kréker, hogy köleslisztet és zablisztet szerettem volna felhasználni valamilyen sós ropogtatni való készítésére. A kölesliszt miatt...