magdireceptek

Hidegen készíthető vegán málnakrémleves

Ismét egy rózsaszín étel, arra az esetre, ha visszatér a nagy meleg, nálunk ma eső helyett már süt a nap. 🙂


Hozzávalók:

50 dkg málna
4 ek. nyírfacukor
2 dl növényi tejszín
1 csomag málnás pudingpor (hidegen készíthető), hanem kapunk, lehet vaníliás puding
4+2 dl kukoricatej (vagy Alpro vaníliás tej)

Elkészítés:

A pudingot 4 dl növényi tejjel kikeverjük. Egy másik tálban a tejszínben a nyírfacukrot kikeverjük. A málnát is felöntjük annyi tejjel, amennyi ellepi (kb. 2 dl) és összeturmixoljuk. Amikor készen van ez a három külön kikevert alkotóelem, összeöntjük, összekeverjük és hűtőben összeérleljük.  

Ezeket olvastad már?

Rukkola-cukkini krémleves

Merész egy húzás, mit ne mondjak.  Hetente nem fogom készíteni, de havonta megesszük majd, hiszen egészen kellemes íze lett 🙂Az...

Málnás kalács

Fannus másik nagy kedvence a málna. Ez a recept Nagy Zsuzsától származik, ő tanította meg nekem elkészíteni ezt a finom...

Pizza padlizsánnal és bazsalikom-pesto-val

Szinte bármit tehetünk a vega pizzánk tetejére: bármilyen zöldség, grillezett zöldség, gomba, tofu, virsli, gabonakolbász, növényi felvágott kerülhet az alap...