Hozzávalók:
25 dkg tofu
2 nagyobb padlizsán
1/2 kg paradicsom
1 fej lila hagyma
ételízesítő
2 ek. sörélesztőpehely
4 dl rizstejszín
1 nagyobb sárgarépa
1 marék dió
3 gerezd fokhagyma
4 ek. olívaolaj
Elkészítés:
A tofut felvágjuk vékony, de nagyobb szeletekre, a padlizsánt, lila hagymát és a paradicsomokat felkarikázzuk, a diót ledaráljuk, a sárgarépát lereszeljük. A rizstejszínt egy tálba öntjük, és hozzáadjuk az ételízesítőt, a reszelt sárgarépát, a darált diót és a fokhagymát.
Egy tepsit kiolajozunk, belefektetjük egymás után a tofut, padlizsánt, paradicsomot, hagymát, majd ismét a tofut és a többi dolgot, amíg el nem fogy. Ráöntjük a répás-diós-tejszínes ízesített szószt, locsolunk még rá olajat és 180 fokon 30 perc alatt összesütjük.
TIPP: megszórhatjuk magvakkal a tetejét.