magdireceptek

Tofu-padlizsán sült

Hozzávalók:

25 dkg tofu
2 nagyobb padlizsán
1/2 kg paradicsom
1 fej lila hagyma
ételízesítő
2 ek. sörélesztőpehely
4 dl rizstejszín
1 nagyobb sárgarépa
1 marék dió
3 gerezd fokhagyma
4 ek. olívaolaj 

Elkészítés:

A tofut felvágjuk vékony, de nagyobb szeletekre, a padlizsánt, lila hagymát és a paradicsomokat felkarikázzuk, a diót ledaráljuk, a sárgarépát lereszeljük. A rizstejszínt egy tálba öntjük, és hozzáadjuk az ételízesítőt, a reszelt sárgarépát, a darált diót és a fokhagymát. 
Egy tepsit kiolajozunk, belefektetjük egymás után a tofut, padlizsánt, paradicsomot, hagymát, majd ismét a tofut és a többi dolgot, amíg el nem fogy. Ráöntjük a répás-diós-tejszínes ízesített szószt, locsolunk még rá olajat és 180 fokon 30 perc alatt összesütjük. 

TIPP: megszórhatjuk magvakkal a tetejét.

Ezeket olvastad már?

Törökmogyorós-marcipános zabkeksz

vega_pokemontrainer4000

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb, egészséges édesség. 🙂 Hozzávalók: 10 dkg marcipánmassza nádcukorral35 dkg zabpehely25 dkg finomliszt2 ek. foszfátmentes sütőpor1 marék...

Édes otthoni íz :-)

vega_pokemontrainer4000

A krumplileves gyermekkori kedves emlékem, most vegán módon készítettem el.  Hozzávalók: 3 nagyobb krumpli1 fej vöröshagyma3 dl kukoricatej2 ek. liszt1...

Őszibarackos gombóc vaníliaöntettel

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók: 8 szem burgonyakb 200-300 dkg liszt2 ek. olajkevés só—fahéj, eritrit (barnacukor, stevia stb.), barack/szilva/meggy/eper8 ek. zsemlemorzsa —1 vaníliapuding1/2 l...