magdireceptek

Tipp vacsorára: leveles tésztába bújtatott szójavirsli, tavaszi salátával

A szójavirslis finomság elkészítése nagyon egyszerű. Mivel közel vagyunk a román határhoz, ilyenkor Aradra (helyi Metro-ba) szoktunk kimenni vega finomságokért. A magyar árakhoz képest harmad-, negyedáron lehet kapni vega virslit, szalámit, párizsit, kenőmájast. Akinek van magyar Metro kártyája, annak kiállítanak az aradi Metro-ban napijegyet. És mivel ebben az országban nagyon komolyan veszik a húsmentes böjtöt, sok finomság kapható, főleg most, húsvét idején. Aki Románia fele jár, nézzen be Metro-ba 🙂 
De az ételre visszatérve: kinyitottam egy csomag virslit, lehúztam a bőrét, majd a leveles tésztát kinyújtottam, és kis kockákat vágtam, megkentem mustárral (őrölt mustármag+só+víz) ezekbe fél-fél virslit tettem, és feltekertem. Olajjal megkentem, szezámba forgattam. Estére salátával esszük majd 🙂 A salátába pritaminpaprika, fejessaláta, retek, lilahagyma, uborka került, olívaolajjal locsoltam meg és pirított kesudiót szórunk rá. A leveles tészta helyett sima kelt tésztát is használhatunk, csak nekem most nem volt több időm. A maradék leveles tésztából almás papucs készült 🙂

Ezeket olvastad már?

Betegségemről még pár szó

vega_pokemontrainer4000

Nagyon köszönöm azt a sok kedves üzenetet, levelet és kérdést is, amit tőletek kaptam a betegségemről szóló bejegyzés után. Úgy...

Céklakrémleves

vega_pokemontrainer4000

Itt a tavasz! Bár a mai időjárás még nem ezt mutatja, így gyorsan készítettem is egy kis forró levest. Eddig...

Indiánbab-pástétom

vega_pokemontrainer4000

Egyik kedvenc pástétomom. Ez is igazi laktató eledel, melyet ha házi készítésű kenyérrel és zöldségekkel fogyasztunk, remek eledelünk lesz.  🙂 ...