magdireceptek

Tepsis tofu-paradicsom-padlizsán

Nagyon egyszerű és finom étel. 🙂

Hozzávalók (2 személy részére):

1 padlizsán
4 szem paradicsom
1 füstölt tofu
5-6 ek. 100% extra szűz olívaolaj
2 dl zabtejszín
2 ek. sörélesztőpehely
2 közepes reszelt répa
só – ízlés szerint
kakukkfű (v. petrezselyemzöld, kinek mi tetszik:-)

Elkészítés:

A paradicsomokat, a padlizsánt megmossuk, felkarikázzuk. A tofut vékony szeletekre vágjuk. A répákat lereszeljük, besózzuk majd kinyomkodjuk. A zabtejszínt összekeverjük sörélesztőpehellyel és a reszelt répával.
Egy tűzálló edényt kiolajozunk, és egy sorban beletesszük a paradicsomkarikákat, tofukat és a padlizsánokat. Megsózzuk, kakukkfűvel (vagy petrezselyemzölddel) megszórjuk. Rálocsoljuk a sörélesztőpelyhes-répás zabtejszínt, meglocsoljuk olajjal. Egy fóliával letakarjuk és 150 fokos tepsibe téve 30percig „pároljuk”,majd a fóliát levéve 15 perc alatt ropogósra sütjük. 🙂

Ezeket olvastad már?

Kapros „zöld”-ségfasírt

Ma egy nagyon szép napot töltöttünk Inárcson, és mindenki valamit hozzáadott az ebédhez. Mi tegnap készült kapros zöldségfasírtat vittünk volna,...

Egy kis „nemsajttorta”

Ismét egy vegán sajttorta, ezúttal kesudióból.  Ez a recept két torta ötvözéséből született meg. Hozzávalók: -piskótához: 2,5 dl növényi tej...