magdireceptek

Kakukkfüves póréhagyma leves, aszalt paradicsommal

A zöldségesnél szemtelenül le volt árazva a póréhagyma, így vettem belőle. Mivel a hagyma fonnyadt volt, az idő pedig hideg, levest készítettem belőle. 

Hozzávalók
2 szál póréhagyma
1 vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1-2 krumpli
növényi rizstejszín 
ízlés szerint kakukkfű
borspótló
só, olaj
Elkészítés
A póréhagymát felkarikáztam, hagymát és fokhagymát, krumplit megpucoltam, és feldaraboltam. Majd egy kevés vízen megpároltam. Amikor megpuhultak, hozzáöntöttem a tejszínt, vízzel felöntöttem és összeturmixoltam. Sóval, kakukkfűvel és borspótlóval ízesítettem ízesítettem, majd olajat is tettem hozzá. Levesbetétként aszalt paradicsomot ettünk: ez sajnos belesüppedt a levesbe, ezért nem látszik. 

Ezeket olvastad már?

Grillezett cukkinisaláta kölesmajonézzel

Mi tegnap este hazaérve ezt „ebédeltük”, maradék zöldségfasírttal és grillezett répás barnarizzsel.  Hozzávalók: 1 közepes zöld cukkini1 kisebb sárga cukkini10...

Zöldségekkel töltött szamósza

Finom vendégváró csemege, próbáljátok ki, nem fogtok csalódni. Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt (lehet fele-fele teljes őrlésű-finomliszt) 4 ek....

Bounty szelet (vegán)

Higgyétek el, nemcsak süteményeket eszünk, de holnap különleges nap lesz, mert férjem születésnapját ünnepeljük, már másodjára, hármasban. Így Fannival ma...