magdireceptek

Tepsis burgonya káposztával

Egy kis házilag eltett Erős Pistával 🙂

Mivel sok krumplink van (mi termeltük, Békés megyében:), és jelenleg sok káposztánk is, ma este hazaérkező férjecskémet tepsis káposztás krumplival várom.

A krumplit héjastul megfőztem (félpuhára), majd egy nagy tepsibe olivaolajat öntöttem, és rusztikusan belevágtam (hosszúkás szeletekben) a héjas krumplikat, megszórtam sóval és friss rozmaringgal, egész köménymaggal. Betettem a sütőbe legmagasabb fokon sülni.  Eközben kb. 1/2 kisebb káposztát és 1 fej lilahagymát vékony csíkokra vágtam, és kis vízen köménymaggal, sóval megdinszteltem, a végén tettem bele olajat is.

Persze közben vigyáztam a kisebb lángra kapcsolt krumplira is, hogy forgatva legyen, és így minden oldala szép barnára piruljon. Amikor majdnem késznek minősítettem (ropogós, barna volt), ráterítettem a hagymás káposztát. Ekkor még egy kis füstölt összeturmixolt tofut is csöpögtettem a tetejére, és még kicsit egybesütöttem. Salátával komplett vacsora lesz. És most irány a munka. Szép napot mindenkinek! 🙂

Ezeket olvastad már?

Áfonyás limonádé

vega_pokemontrainer4000

Kaptunk Erdélyből csupán vízben eltett áfonyát. Azaz le lett szedve az erdőben a gyümölcs, és egy literes üvegben fel lett...

Lencsekenyér

Magdi

Hozzávalók: 30 dkg lencse egy éjszakára beáztatva, 10 dkg zabpehely 6 ek. napraforgómag / tökmag 3 ek. utifűmaghéj, 1-2 kanál...