magdireceptek

Tejbergízes-mogyorókrémes-fügés desszert

Új hónap, új receptek:-). Ez egy reggelink volt, Fanni nagy-nagy örömére. 🙂

Hozzávalók:

65 dkg búzadara
0,5 dl zabtej

adagonként 1 ek. karobos, xilites mogorókrém
2-3 szem füge

Elkészítés:

A növényi tejet felforraljuk, beleszórjuk a búzadarát és sűrűre főzzük. Egy tálkát megkenünk vízzel, Beleteszünk két kanál tejbegrízt, erre helyezünk egy ek. mogyorókrémet, majd ismt a tejbegríz következik, majd felaprított füge, ismét tejbegríz. Megvárjuk, amíg kihűl. Majd kiforgatjuk, és a tetejére is halmozunk mogyorókrémet és fügét. 

Ezeket olvastad már?

Nyári receptes ízelítő

Ugyan még csak most kezdődik a téli receptes korrektúrázása, ill. grafikai összeállítása (ősszel adjuk ki), már a tavaszi ételeket is...

Mediterrán paradicsomleves

Paradicsomleves, egy kis csavarral. Hozzávalók: 30 dkg darabos paradicsomkonzerv 0,5 db kaliforniai paprika 1 szár szárzeller 3 ek. olívaolaj 2 gerezd fokhagyma...