magdireceptek

Tej-tojásmentes, földimogyorós bundáskenyér

A tegnapi főzelék mellé fogyasztottuk,  kellemes feltét lett. 

Hozzávalók:
6 szelet kenyér
1 dl kék Hulala növényi tejszín 
6 ek. liszt 
5 gerezd fokhagyma
2 tk. Vito ételízesítő
1 marék mogyoró
Elkészítés:
A kenyereket felszeleteljük. A tejszínt összekeverjük a liszttel, és  amennyiben szükséges, vízzel hígítjuk; jó sűrű palacsintatésztát kell kapnunk. Áttört fokhagymával és az ételízesítővel ízesítjük. Ehhez adjuk hozzá a rusztikusan összetört mogyorókat is. És végül ebbe forgatjuk bele alaposan a kenyereket, majd olajjal kikent tepsibe téve 170 fokon 20-25 perc alatt (félidőben egyszer megforgatva) kisütjük.

TIPP: Süthetjük mogyoróolajban is. 

Ezeket olvastad már?

Öt hetes lesz Fanni

Fanni kislányunk kedden lesz öt hetes. Szépen gyarapodik, és sokkedves percet szerez nekünk:-) Nagy örömünkre négy napja csak szopizik (előtte...

Cukkinis tökmag pástétom

Megérkeztünk, nagyon jó hetünk volt, remélem, a fiatalok is így látják. 🙂 Hoztunk a táborból kenyeret, így most (kb. 30...