magdireceptek

Tej-tojás-cukormentes kuglóf

Nagyon gyorsan elkészülő és egyszerű süteményről van szó, ami mégis mutatós, finom és sokféleképpen variálható. Szóval érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:

31 dkg liszt

4 dkg vaníliás pudingpor

15 dkg eritrit vagy nyírfacukor, stívia

1,2 dkg sütőpor

2 kk. szódabikarbóna

3 dl növényi tej

1,5 dl napraforgó olaj

vanília aroma

1 ek. citromlé

1 bio citrom héja

1 csipet só

kakaós részhez:

3 ek. kakaópor

4 ek. növényi tej

Elkészítés:

Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, pudingport, cukorpótlót, sütőport, szódabikarbónát, és a sót, egy másikban pedig a nedves összetevőket: a növényi tejet, olajat, vanília aromát és citromlevet, héjat.
A két tálban lévőket összevegyítjük. Az így elkészült masszánk felét külön tálba tesszük, és belekeverjük a kakaóport és növényi tejet. Majd kiolajozunk egy kuglóf formát és evőkanalanként váltogatva belekanalazzuk a sima és a kakaós tésztát. Érdemes néha megrázogatni a formát, hogy egyenletesen terüljön benne a tészta. 180 fokon 50 perc alatt kisütjük.

Magában is finom, de olvaszthatunk a tetejére csokoládét, vagy díszíthetjük tejszínhabbal, formával rányomott gesztenyepörével, lefolyathatjuk vaníliás pudinggal.

Ezeket olvastad már?

Diókrém

Tudom, tudom, a dió nem egy kánikulai étel, de behűtve ez a krém igazán finom. Nem csak kenyérre kenve, hanem...

Cukkini omlett, tojás nélkül

Nagy Zsuzsa húspótlós receptes könyvéből származik ez a recept. Hozzávalók (jó sok lesz belőle): 1 csésze zabliszt1 csésze finomliszt1 közepes...

Tormás avokádókrém

Tudom, tudom, a torma és az avokádó párosítása elsőre furcsán hangzik, de nem volt kedvem hagyományosan elkészíteni, ill. mostanában rákaptunk...