Nagyon gyorsan elkészülő és egyszerű süteményről van szó, ami mégis mutatós, finom és sokféleképpen variálható. Szóval érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
31 dkg liszt
4 dkg vaníliás pudingpor
15 dkg eritrit vagy nyírfacukor, stívia
1,2 dkg sütőpor
2 kk. szódabikarbóna
3 dl növényi tej
1,5 dl napraforgó olaj
vanília aroma
1 ek. citromlé
1 bio citrom héja
1 csipet só
—
kakaós részhez:
3 ek. kakaópor
4 ek. növényi tej
Elkészítés:
Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, pudingport, cukorpótlót, sütőport, szódabikarbónát, és a sót, egy másikban pedig a nedves összetevőket: a növényi tejet, olajat, vanília aromát és citromlevet, héjat.
A két tálban lévőket összevegyítjük. Az így elkészült masszánk felét külön tálba tesszük, és belekeverjük a kakaóport és növényi tejet. Majd kiolajozunk egy kuglóf formát és evőkanalanként váltogatva belekanalazzuk a sima és a kakaós tésztát. Érdemes néha megrázogatni a formát, hogy egyenletesen terüljön benne a tészta. 180 fokon 50 perc alatt kisütjük.
Magában is finom, de olvaszthatunk a tetejére csokoládét, vagy díszíthetjük tejszínhabbal, formával rányomott gesztenyepörével, lefolyathatjuk vaníliás pudinggal.