magdireceptek

Tegnap esti vacsoránk: lenmagolajas, tepsiben sült krumpli

Tegnap este, miután hazaértem, a kora reggel kifőzött krumplit tettem kis lenmagolajjal kikent tepsibe,megsóztam, őrölt köménymagot szórtam rá és legmagasabb fokon kisütöttem. Amikor majdnem készen volt, még kis lenmagolajjal meglocsoltam. Nagyon szeretjük a lenmagolajat, ezért: „ hidegen préselt lenmagolaj ásványi sókban, vitaminokban gazdag, zsírsavai megkötik a nehézfémsókat, csökkentik a trombózis veszélyt, a szívbetegségek esélyét. A vérsűrűség természetes csökkentője. Alacsonyan tartja a vérzsírok szintjét, csökkenti a magas vérnyomást, illetve segít abban, hogy az erek megőrizzék rugalmasságukat és védik őket a gyulladásoktól, tehát elősegítik a jó vérkeringést. Természetes gyulladáscsökkentő, így megelőzi vagy enyhíti az asztma, ízületi gyulladás, menstruációs görcsök, migrénes fejfájások tüneteit. Javítja a szem hajszálereinek vérellátását.” Mindezekért minden nap eszünk 1-1 kanállal.  
A tepsi másik felében a mélyhűtőből kiszedett cukkinit, tofut „sütöttem” meg. Friss csírával ettük. 
A csírákról is órákat tudnék zengeni,de inkább tegye ezt ez a cikk. Itthon szoktunk csíráztatni. 

Ezeket olvastad már?

Karfiolleves

vega_pokemontrainer4000

Ismét hűvösebb van, jólesik a forró leves – ezúttal már itthon készítem, de békés megyei, házi, minőségi alapanyagból (minden a...

Házi ketchup

vega_pokemontrainer4000

Többen kérdeztétek, hogyan készül nálunk a házi ketchup, ami aztán felhasználhat pizzához, sültekhez, salátához, főételekhez is.  Íme: Hozzávalók: 1 kg...