magdireceptek

Tavaszi zöldségekkel töltött káposzta

Még mindig van zsenge, friss káposztánk, és ugyan salátának is eszem, de annyira nem fogy, mivel férjem azt nem szereti. Így ma megtöltöttem az utolsó előtti adagot: tegnap direkt több rizst főztem a fasírthoz, mondván, majd kezdek vele valamit; ezt kezdtem vele 🙂
Még tegnap este megfőztem a káposztát annyi vízben, amennyi ellepte és lehántottam a leveleit.

Így ma nagyon gyorsan elkészültem: kb. 2 bögre főtt rizshez meghámoztam és lereszeltem 3 nagy répát, 1  zellert, 1 karalábét, majd felkockáztam 2 fej hagymát és mindezeket kicsit (kb. 5 percig)  megpároltam, majd olívaolajjal kevertem össze, és szezámmal, sóval, majorannával, fokhagymával, petrezselyemmel és pritaminlekvárral ízesítettem. Egy kanálnyi lenmagpelyhet beáztattam dupla vízbe, és amikor „nyálkás” lett, ezt is belekevertem (tojás helyett), és még egy kevés gabonakolbász is került bele. Megtöltöttem a kifőtt káposztaleveleket, olajozott tepsibe tettem, pritaminpaprika lekvárral megkentem, és összesütöttem (kb. 20 perc alatt), a végén kevés metélőhagymát szórtam rá. Finom lett! 🙂  Téli tavaszi káposzta itt olvasható 🙂 

Ezeket olvastad már?

Káposztás pogácsa

Hétvégén férjem szülei és testvérei voltak nálunk. Ez mindig örömteli pillanat,  hiszen sógórnőm kivételével mindannyian Békés megyében élnek, így ritkán...

Máktejes gabonakávé :)

Napok óta mákot ennék, és épp tegnap este Nóránál  olvastam a máktejről. Úgy megörültem, hogy ma ezzel indítottuk a napot. 🙂 ...

Még a télre emlékezve: ismét flódni

Amikor férjem családjánál vagyunk hosszabb időre, akkor szinte mindig sütök flódnit, mert nagy kedvenc, gyorsan elfogy.  A receptről már itt...