magdireceptek

Tavaszi raguleves

Finom forró leves a szeszélyes tavaszi napokra.:-)

Hozzávalók:

4 közepes sárgarépa
2 közepes krumpli
1 kisebb karalábé
3 nagyobb gomba
1/2 konzerv zöld húsú zöldbab
1 fej vöröshagyma
olaj
víz

liszt
kömény
Joya szójajoghurt

Elkészítés:

Az összes zöldséget (kivéve a babot)  meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Kevés vízen (a babbal együtt) elkezdjük párolni, az olajat egészben tesszük hozz, majd olajat öntünk hozzá és annyi vízzel felöntjük, amennyi épp ellepi.
Puhulásig pároljuk, majd 1 ek. lisztet kikeverünk szójajoghurttal, és ezt beleöntjük. Ekkor rakunk hozzá metélőhagymát és petrezselymet. Pár percig főzzük, majd melegen tálaljuk.

Ezeket olvastad már?

Vegán krémsajtos-paradicsomos „csemege”

Ismét egy lehetőség a szilveszter estére. Nagyon szeretjük az alábbi sajtkrém jellegű kencéket, kenyérre kenve, de ételben is felhasználva. Hozzávalók:...

Cukkinis-tejszínes-diós spagetti

A petrezselyem és a pirított dió kimaradt a fotóról. 🙁  Volt itthon egy darab cukkinink, ill. -még a hétfői receptes...

Müzliszeletek húsvétra

Többen kérdeztétek, hogy mit ajánlok húsvétra. Csokoládét semmiképp sem, de egészséges müzliszeletet igen! 🙂 A héten ismerkedtünk meg a Santé...