magdireceptek

Tavaszi raguleves

Finom forró leves a szeszélyes tavaszi napokra.:-)

Hozzávalók:

4 közepes sárgarépa
2 közepes krumpli
1 kisebb karalábé
3 nagyobb gomba
1/2 konzerv zöld húsú zöldbab
1 fej vöröshagyma
olaj
víz

liszt
kömény
Joya szójajoghurt

Elkészítés:

Az összes zöldséget (kivéve a babot)  meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Kevés vízen (a babbal együtt) elkezdjük párolni, az olajat egészben tesszük hozz, majd olajat öntünk hozzá és annyi vízzel felöntjük, amennyi épp ellepi.
Puhulásig pároljuk, majd 1 ek. lisztet kikeverünk szójajoghurttal, és ezt beleöntjük. Ekkor rakunk hozzá metélőhagymát és petrezselymet. Pár percig főzzük, majd melegen tálaljuk.

Ezeket olvastad már?

„Tejfölös” karalábéleves (vegán)

vega_pokemontrainer4000

Múlt héten szabadságon voltunk, anyósoméknál. És ott bizony, már érik a paprika (fólia alatt, bio:-), hagyma, karalábé, szamóca és még...

Vegán főzőkör

vega_pokemontrainer4000

Mindenkit, aki Debrecenben vagy ahhoz közel lakik, szeretettel látunk a mai első alkalmon. Már sülnek a lángosok, kenyerek, hamburger zsemlék...

Csicsókás fokhagymakrémleves

vega_pokemontrainer4000

Igazi betegség-űző leves. Hozzávalók: Hozzávalók: 4 db közepes csicsóka 2 fej fokhagyma 1 kisebb vöröshagyma 10 dkg kesudió víz (amennyit...