magdireceptek

Tavaszi raguleves

Finom forró leves a szeszélyes tavaszi napokra.:-)

Hozzávalók:

4 közepes sárgarépa
2 közepes krumpli
1 kisebb karalábé
3 nagyobb gomba
1/2 konzerv zöld húsú zöldbab
1 fej vöröshagyma
olaj
víz

liszt
kömény
Joya szójajoghurt

Elkészítés:

Az összes zöldséget (kivéve a babot)  meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Kevés vízen (a babbal együtt) elkezdjük párolni, az olajat egészben tesszük hozz, majd olajat öntünk hozzá és annyi vízzel felöntjük, amennyi épp ellepi.
Puhulásig pároljuk, majd 1 ek. lisztet kikeverünk szójajoghurttal, és ezt beleöntjük. Ekkor rakunk hozzá metélőhagymát és petrezselymet. Pár percig főzzük, majd melegen tálaljuk.

Ezeket olvastad már?

Könnyű citromos nyári sütemény

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók: 25 dkg liszt (fele tönköly liszt, fele finomliszt, vagy fele teljes őrlésű, fele finomliszt)2,5 dl Alpro vaníliás szójatej /...

Vegán töltelék

vega_pokemontrainer4000

Gyermekkorom nagy kedvence volt a töltelék is. Érdekes, hogy akkor sem a húsba töltött részét szerettem, hanem azt, ami kimaradt,...