magdireceptek

Tavaszi raguleves

Finom forró leves a szeszélyes tavaszi napokra.:-)

Hozzávalók:

4 közepes sárgarépa
2 közepes krumpli
1 kisebb karalábé
3 nagyobb gomba
1/2 konzerv zöld húsú zöldbab
1 fej vöröshagyma
olaj
víz

liszt
kömény
Joya szójajoghurt

Elkészítés:

Az összes zöldséget (kivéve a babot)  meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Kevés vízen (a babbal együtt) elkezdjük párolni, az olajat egészben tesszük hozz, majd olajat öntünk hozzá és annyi vízzel felöntjük, amennyi épp ellepi.
Puhulásig pároljuk, majd 1 ek. lisztet kikeverünk szójajoghurttal, és ezt beleöntjük. Ekkor rakunk hozzá metélőhagymát és petrezselymet. Pár percig főzzük, majd melegen tálaljuk.

Ezeket olvastad már?

Cukkinitallér

Nagyon szeretjük a cukkinit. És most, hogy kaptunk, zöldbabfőzelék mellé ezt készítettem. Nem volt kedvem panírozni, így egy „fasírt-korongot” dobtam...

Padlizsántorony

Ma átjöttek hozzánk nővéremék, és mivel férje gluténérzékeny, így neki a rántott padlizsán helyett alternatív ételt készítettem. 🙂 Ezt el...