A répakockák sajnos nem látszanak, pedig ott vannak 🙂 |
Ez az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb levesrecept. Előző este megfőztem a krumplit, így nagyon gyorsan megvolt.
Hozzávalók:
30 dkg krumpli,
kb. 10 dkg liszt, ebből 5 dkg zabpehelyliszt, ill. lehet egy kis tk. liszt is,
búzakorpa,
só, szerecsendió,
köménymag,
tárkony,
petrezselyem,
2 fej hagyma,
gabonakolbász,
1 répa,
pirospaprika.
Elkészítés:
Előző este a krumplit meghámoztam és kockákra vágtam, és megfőztem. Eltettem a levével együtt a hűtőbe. Ma korán feltettem kis vízen hagymát párolódni, amikor majdnem jó volt, tettem bele olajat is, ill. köménymagot, a kockára vágott sárgarépát, tárkonyt, gabonakolbászt, pirospaprikát. Felengedtem a krumpli levével, és kis lángon főztem. Közben a krumplit összetörtem, belekevertem szerecsendiót, sót, és a liszteket, korpát. Gombócokat formáztam és beledobtam a levesbe. Miután a felszínre jöttek, kb. 6-8 percig főztem még, és lezártam. És majd megesszük, utána pedig a tegnapi maradék mákból mákos tészta (korpás, tojás nélküli itthon készített tésztából!:) készült. A házi tésztát már ígértem, hamarosan leírom, befotózom.