magdireceptek

Tahini

Házi tahini, ami lényegesen olcsóbb, mint a bolti és nagyon-nagyon finom. És persze, egészséges is. 🙂

Hozzávalók:

1 dkg szezámmag
3 ek. olívaolaj
himalaya só
víz
fokhagyma / méz / agavé szirup

Elkészítés:

A kávédarálón megőröljük a szezámmagot, majd egy tálba téve hozzáadjuk az olívaolajat, sót, vizet és botmixerrel krémesre turmixoljuk. Vagy fokhagymával ízesítsük, ha sósan szeretnénk enni, vagy mézzel, agavé sziruppal, ha édesen, pl. sütemény krémek alapanyagaként. 

Ezeket olvastad már?

Káposztás pogácsa

Hétvégén férjem szülei és testvérei voltak nálunk. Ez mindig örömteli pillanat,  hiszen sógórnőm kivételével mindannyian Békés megyében élnek, így ritkán...

Karfiol, kesudiós morzsában

Amilyen egyszerű, olyannyira nagyszerű étel. Hozzávalók: 1 fej karfiol2 dl Alpro natúr joghurt1 csokor metélőhagyma3 tk. só1 ek. sörélesztőpehely15 dkg...